UPDATE VIDEO Japonia: Cel puţin 33 de persoane au murit după ce un bărbat a dat foc sediului unui studio de animaţie din Kyoto

UPDATE VIDEO Japonia: Cel puţin 33 de persoane au murit după ce un bărbat a dat foc sediului unui studio de animaţie din Kyoto

FOTO AFP

Cel puţin 33 de persoane au murit în ceea ce este suspectat a fi un incendiu provocat de un bărbat la un studio de animaţie în Kyoto, Japonia, au informat oficialii locali, citaţi de BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii poliţiei au declarat că un bărbat a intrat în sediul Kyoto Animation joi dimineaţa şi a împrăştiat conmbustibil în clădire, înainte să-i dea foc..
 
Zeci de persoane sunt rănite, conform relatărilor. În jur de 36 de persoane sunt internate în spitale. La momentul incidentului, în clădire erau aproximativ 70 de oameni. 
 
Postul public NHK a transmis că poliţia a reţinut un bărbat de 41 de ani, care ar fi strigat „Muriţi“ în timp ce stropea cu lichid inflamabil în jurul său, potrivit Reuters. 
 
„Un bărbat a aruncat cu un lichid şi i-a dat foc”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.
 
Incendiul a avut loc la ora locală 10:30 (03:35 ora României) joi dimineaţa. Operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare.
 
„Încercăm să scoatem victimele care încă sunt blocate în clădire, inclusiv unele dintre ele care nu mai pot mişca singure”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: