O bătrână a fost reţinută, după ce a aruncat câteva monede în motorul unui avion care decola din Shanghai

O bătrână a fost reţinută, după ce a aruncat câteva monede în motorul unui avion care decola din Shanghai

FOTO Getty Images

O pasageră vârstnică şi superstiţioasă a întârziat decolarea unui zbor din Shanghai după ce a aruncat cu mai multe monede înspre motorul aeronavei „pentru noroc”. În urma incidentului, cei aproape 150 de pasageri au trebuit să fie evacuaţi din avion pentru a se face verificări, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce se îmbarca, bătrâna în vârstă de 80 de ani a aruncat nouă monede înspre motorul avionului celor de la China Southern Airlines. Opt monede nu şi-au atins ţinta, însă una a reuşit să se strecoare în interiorul motorului, precizează autorităţile, care au fost informaţi de către ceilalţi pasageri care au văzut ce s-a întâmplat.
 
Bătrâna, care călătorea împreună cu soţul, fiica şi ginerele său a fost ulterior reţinută de poliţişti, care au aflat că motivul pentru gestul femeii a fost din superstiţie, „pentru a se asigura că zborul va fi sigur”. Compania aeriană a scris pe o reţea socială că motorul a fost examinat complet şi că ulterior s-a recuperat şi moneda buclucaşă.

FOTO Flightorg / Twitter
 
„În urma investigaţiei, pasagera, Qiu, a spus că a aruncat monedele ca formă de rugăciune pentru siguranţă. Apropiaţii lui Qiu au spus că aceasta crede în Budism” a declarat poliţia din aeroport, citată de BBC.
 
La finalul verificărilor, zborul a primit acordul de zbor şi a ajuns la destinaţie fără probleme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările