Protest al sud-coreenilor în faţa Ambasadei SUA din Seul, după ce Trump a cerut 5 miliarde de dolari pentru păstrarea trupelor americane în ţară

Protest al sud-coreenilor în faţa Ambasadei SUA din Seul, după ce Trump a cerut 5 miliarde de dolari pentru păstrarea trupelor americane în ţară

FOTO Twitter

Protestatari sud-coreeni, furioşi din cauza faptului că Statele Unite vor ca Coreea de Sud să plătească mai mult pentru apărare, au distrus portrete ale ambasadorului american în faţa Ambasadei SUA, vineri, deşi poliţia i-a avertizat în legătură cu demonstraţiile agresive, notează agenţia de presă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul american Harry Harris a devenit un paratrăsnet politic pentru sud-coreenii furioşi de solicitarea preşedintelui american Donald Trump ca Seulul să plătească în plus miliarde de dolari pentru menţinerea celor 28.500 de militari americani pe teritoriul ţării.

„Harry, afară! Nu suntem o colonie a SUA! Nu suntem un bancomat!”, au strigat demonstranţii cu orientare de stânga în faţa ambasadei, înconjuraţi de forţele de ordine. 

Aliaţi îndelungaţi, SUA şi Coreea de Sud sunt într-o dispută legată de cât de mult ar trebui să plătească fiecare pentru trupele americane din Coreea de Sud. Trump a cerut ca Seulul să plătească în plus 4 miliarde de dolari pe an, potrivit oficialilor sud-coreeni şi o nouă rundă de discuţii este programată în capitala sud-coreeană săptămâna viitoare.

În prezent, Coreea de Sud contribuie cu aproximativ 900 de milioane de dolari pentru întreţinerea trupelor SUA pe teritoriul ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: