Preşedintele filipinez, un nou mesaj şocant pentru antivaccinişti: „Nu-mi pasă dacă muriţi“

Preşedintele filipinez, un nou mesaj şocant pentru antivaccinişti: „Nu-mi pasă dacă muriţi“

Presedintele filipinez, Rodrigo Duterte   FOTO EPA EFE

Preşedintele filipinez şochează din nou în războiul său cu antivacciniştii. De data aceasta, Rodrigo Duterte, renumit pentru replicile dure pe care le are la adresa celor care refuză să se imunizeze împotriva Covid, a declarat în faţa presei că pur şi simplu nu îi pasă dacă cei nevaccinaţi se îmbolnăvesc şi mor, potrivit Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, Duterte i-a ameninţat pe nevaccinaţi că, dacă ies din case, trimite poliţia după ei să îi trimită înapoi.

„Vă avertizez, nu ieşiţi din case. Dacă ieşiţi, le voi spune poliţiştilor să vă trimită înapoi. Veţi fi însoţiţi acasă, pentru că răspândiţi virusul”, a afirmat preşedintele filipinez.

Nu este prima dată când oficialul are reacţii ieşite din comun. În luna iunie, de exemplu, Duterte i-a ameninţat cu închisoarea pe cei care refuză vaccinarea.  

„Voi alegeţi, vaccin sau închisoare. Nu mă înţelegeţi greşit, ţara este în criză. Sunt exasperat că filipinezii nu ascultă ce le spune guvernul”, spunea atunci liderul filipinez.
 
Capitala filipineză intră în lockdown

Rodrigo Duterte a aprobat, vineri, instituirea unui lockdown în capitala Manila, ca parte a eforturilor de a opri răspândirea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului şi de a reduce astfel presiunea asupra sistemului sanitar, potrivit Reuters.
 
Regiunea capitalei, care include 16 oraşe învecinate, cu o populaţie totală de peste 13 milioane de locuitori, va fi în carantină în perioada 6-20 august, potrivit unui anunţ al purtătorului de cuvânt al preşedintelui.

„Delta s-a răspândit deja peste tot în regiunea metropolitană Manila”, a spus Benjamin Abalos, preşedintele consiliului primarilor din regiune, precizând că măsura instituirii carantinei este una adecvată.

Oficialul a adăugat că primarii îşi propun să crească numărul vaccinărilor zilnice de la 150.000 la 250.000.

Doar 7% din populaţia de 110 milioane de locuitori din Filipine a primit vaccinul anti-COVID-19 până acum, potrivit Reuters. Întârzierile în aprovizionarea cu ser anti-COVID-19 au dus la scăderea ritmului imunizărilor în unele zone ale ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările