Indonezia pune capăt „testelor de virginitate” pentru femeile care vor să intre în armată

Indonezia pune capăt „testelor de virginitate” pentru femeile care vor să intre în armată

Femei din forţele aeriene ale Indoneziei în timpul unei parade FOTO AFP/Getty Images

Şeful armatei indoneziene a anunţat sfârşitul aşa-numitului „test de virginitate”, necesar până acum pentru recrutarea femeilor indoneziene în cadrul forţelor militare ale ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procedura, frecvent criticată de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, presupune verificarea de către medici a existenţei himenului ca primă etapă a procesului de recrutare în armată. Dacă o femeie nu este declarată virgină în urma testului, aceasta nu va fi acceptată în forţele militare.

Şeful armatei indoneziene, generalul Andika Perkasa, a anunţat într-o teleconferinţă cu principali comandaţi militari ai Indoneziei că testul, practic de multe decenii, nu va mai fi utilizat, iar femeile vor fi recrutate în acelaşi mod ca bărbaţii în armată.

„Există lucruri care nu sunt relevante (n. red. - în procesul de recrutare), iar noi nu mai putem face acele examinări. Trebuie să examinăm femeile la fel cum procedăm cu recruţii de sex masculin”, a declarat Perkasa.

Human Rights Watch spune că schimbările la care Perkasa a făcut referire, fără a le numi direct, se referă lă „testele de virginitate abuzive, neştiinţifice şi discriminatorii pe care toate ramurile forţelor militare indoneziene le-au practicat timp de decenii în cazul femeilor”.

Este de aşteptat ca forţele navale şi aeriene ale Indoneziei să urmează decizia şefului forţelor terestre. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările