Doctorii au descoperit peste 500 de dinţi care creşteau în maxilarul unui băieţel

Doctorii au descoperit peste 500 de dinţi care creşteau în maxilarul unui băieţel

FOTO captură You Tube Ani News

Un băieţel de 7 ani care acuza durere de maxilar avea 526 de dinţi care creşteau în cavitatea sa bucală, au anunţat doctorii unui spital din India unde acesta a fost operat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băieţelul a fost internat luna trecută în oraşul indian sudic Chennai unde s-a prezentat cu umflături şi durere în zona molarilor din maxilarul drept inferior.
 
În urma scanării şi radiografiei i-a fost descoperit un sac cu „dinţi crescuţi anormal”, a declarat pentru CNN Prathiba Ramani, directorul departamentului de Patologie orală şi maxilo-facială de la spitalul Saveetha.
 
După ce chirurgii au îndepărtat sacul, echipa a avut nevoie între 4 şi 5 ore pentru a-l goli, ei confirmând descoperirea a sute de dinţi în interiorul acestuia.
 
„Am găsit nici mai mult nici mai puţin de 526 de dinţi între 0.1 şi 15 milimetri. Chiar şi cel mai mic dintre ei avea coroană, rădăcină şi smalţ, adică  ale unui dinte”, a spus Ramani, cordonatoarea echipei.
Băieţelul a fost externat la trei zile după intervenţie, şi se va vindeca fără urme, spun doctorii.
 
Foto captură You Tube
 
Ramani a precizat că băieţelul suferă de o boală extrem de rară numită odontoma complexă compusă, care constă într-o tumoare a tesutului dentar. Nu se cunoaşte cauza exactă a apariţei sale, acestea putând varia de la factori genetici la cei de mediu, precum expunertea la radiaţii.
 
captură You Tube
 
Părinţii copilului au spus că au observat umflarea feţei încă de la vârsta de trei ani, dar nu au putut face investigaţii atunci întrucât copilul nu stătea liniştit şi nu coopera pentru a fi examinat de doctori.
 
Chirurgii au povestit că nu a fost necesar să spargă oasele din lateral, ci au făcut o incizie în maxilar de sus pentru a scoate sacul, pe care l-au asemănat cu un balon.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările