Coreea de Nord a donat bani pentru o altă ţară, deşi se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Unde a direcţionat Kim Jong-un banii

Coreea
de Nord a donat bani pentru o altă ţară, deşi se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Unde a direcţionat Kim Jong-un banii

Liderul statului autoritar a vorbit despre situaţia alimentară la comitetul central al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, care a început săptămâna aceasta în capitala Phenian.foto shutterstock

Coreea de Nord a acordat 300.000 de dolari unei iniţiative de ajutor umanitar conduse de ONU pentru Myanmar, marcând prima sa donaţie către alte ţări, pentru prima oară după 16 ani, arată datele Serviciului de urmărire financiară al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), publicate joi, relatează Reuters.

Fondul solicită aproximativ 276 de milioane de dolari pentru a ajuta Myanmar, unde sute de oameni au murit de când armata a răsturnat guvernul ales al lui Aung San Suu Kyi în februarie şi a început o represiune sângeroasă a protestelor pro-democraţie, transmite Mediafax. 

Coreea de Nord are relaţii de lungă durată cu Myanmar, iar monitorii ONU au declarat că Phenianul furnizează arme naţiuniilor din Asia de Sud-Est. Acesta a declarat că investighează tranzacţiile cu rachetele dintre cele două ţări.

Coreea de Nord a oferit ultima dată ajutor financiar Organizaţiei Naţiunilor Unite în 2005, când a acordat 150.000 de dolari pentru Indonezia, India, Thailanda, Malaezia, Maldive şi Sri Lanka - toate acestea fiind lovite de un tsunami devastator în decembrie 2004.

Miercuri, Kim Jong Un a admis pentru prima dată că situaţia alimentară din Coreea de Nord nu este prea bună.

„Situaţia alimentară a oamenilor devine acum tensionată, deoarece sectorul agricol nu a reuşit să-şi îndeplinească planul de producţie la cereale din cauza pagubelor provocate de taifun anul trecut", a spus Kim.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările