Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Este al şaselea test cu rachete de la începutul anului

Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Este al şaselea test cu rachete de la începutul anului

Lansare rachete Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat două noi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, joi dimineaţă. Este vorba de al şaselea test cu rachete pe care ţara îl efectuează de la începutul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul şefilor de stat major sud-coreean a declarat că Phenianul a lansat două rachete presupuse balistice spre mare de la Hamhung în largul coastei de est, conform Reuters, citat de Agerpres. Potrivit oficialilor sud-coreeni, rachetele au zburat aproximativ 190 de kilometri şi s-au prăbuşit în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord, o putere nucleară autodeclarată, să testeze rachete balistice, dintre care unele tipuri sunt capabile să poarte focoase nucleare.
 
Marţi, Nordul a tras două rachete presupuse a fi fost de croazieră, potrivit Coreei de Sud. Spre deosebire de rachetele balistice, cele de croazieră au propria propulsie permanentă. Ele nu sunt supuse sancţiunilor. Coreea de Nord şi-a atras critici din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei pentru testele de rachete din acest an.
 
Potrivit Phenianului, testarea sa a inclus rachete hipersonice. Armele hipersonice sunt greu de interceptat din cauza vitezei lor ridicate şi manevrabilităţii.
 
Citiţi şi: Minţile din spatele rachetelor nord-coreene: Cine sunt misterioşii dezvoltatori ai programelor militare ale regimului Kim
 
Unii observatori afirmă că Coreea de Nord încearcă să-şi demonstreze puterea militară, precum şi dezvoltarea tehnologiei sale de rachete.
 
Potrivit analiştilor, ultimele rachete lansate se numără printre cele mai multe trase vreodată de Coreea de Nord într-o lună, în timp ce Phenianul a început anul 2022 afişând o gamă ameţitoare de arme noi şi operaţionale. Ţara este supusă unor sancţiuni dure, inclusiv din partea Consiliul de Securitate al ONU.
 
După ce SUA au impus recent noi sancţiuni, Phenianul a sugerat că ar putea relua testarea bombelor nucleare şi a rachetelor intercontinentale.
 
Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat, la sfârşitul anului 2019, că el nu mai consideră ţara legată de un moratoriu de testare autoimpus. Aceasta a intervenit după ce negocierile cu SUA cu privire la programul nuclear al Coreei de Nord s-au blocat.
 
Luna aceasta, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a decis să impună noi sancţiuni, inclusiv măsuri punitive împotriva a cinci nord-coreeni acuzaţi că au procurat bunuri pentru arme de distrugere în masă şi programele de rachete ale ţării lor.
 
Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările