China construieşte tabere de refugiaţi pentru nord-coreeni, pregătindu-se de o prăbuşire a regimului de la Phenian

China construieşte tabere de refugiaţi pentru nord-coreeni, pregătindu-se de o prăbuşire a regimului de la Phenian

Principala companie de telecomunicaţii din China a verificat conexiunea la Internet din viitoarele tabere FOTO Getty Images

China construieşte tabere de refugiaţi pentru dezertorii nord-coreeni, pregătindu-se de o eventuală prăbuşire a regimului lui Kim Jong-un, potrivit unor informaţii conţinute într-un document care provine de la o companie de telecomunicaţii chineze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform China Mobile, principala companie de telecomunicaţii de stat, trei sate şi două oraşe sunt vizate în cazul în care tensiunile mondiale nu se opresc şi duc la o invazie de nord-coreeni în căutare de refugiu.

Zhang Liangui, profesor şi cercetător în strategie internaţională la Şcoala Centrală a Partidului Comunist, a declarat că „este foarte posibil să existe un conflict între Coreea de Nord şi Statele Unite. China se pregăteşte pentru orice fel de situaţie care s-ar putea întâmpla în Peninsula Coreeană”, a explicat acesta pentru Express.uk.

Descoperit pe Weibo (n.red.: principala reţea socială din China), documentul subliniază că cele trei sate se află în Changbai, în timp ce oraşele vizate pentru tabere sunt Tumen şi Hunchun. Acestea din urmă au mai fost folosite în trecut pentru a primi refugiaţi.

Întrebat de existenţa taberelor, purtătorul de cuvânt al Ministrului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că „nu am văzut un astfel de document”.

Totuşi, în raportul respectiv se arată că China Mobile a verificat mai multe locuri pentru a se asigura că taberele se vor putea conecta la Internet fără probleme. În document, compania a mai precizat şi că „datorată situaţiei de la graniţa dintre China şi Coreea de Nord, conducerea locala din Changbai are planuri de a construi cinci tabere pentru refugiaţi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările