„Utopia“, un experiment social care nu a funcţionat în America. Postul Fox a anulat reality-show-ul

„Utopia“, un experiment
social care nu a funcţionat în America. Postul Fox a anulat reality-show-ul

Concurenţii de la versiunea americană a show-ului „Utopia“ FOTO Fox/Facebook

Canalul american Fox TV a anulat reality-show-ul „Utopia“ la doar două luni de la lansare, deşi emisiunea era programată să dureze un an, potrivit „The Hollywood Reporter“. Motivul: audienţele foarte slabe înregistrate de acest format.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansat la începutul anului în Olanda, formatul „Utopia“ a fost o adevărată senzaţie media în această ţară. Creat de John de Mol, părintele „Big Brother“, show-ul, desfăşurat pe parcursul unui an întreg, aduce la start 15 concurenţi care iau totul de la zero, într-o lume fără legi şi fără reguli, şi încearcă să creeze societatea perfectă. Formatul a fost achiziţionat şi în SUA, de postul Fox, unde a debutat în luna septembrie.

Deşi aşteptau ca noua producţie să le aducă ratinguri uriaşe, aşa cum s-a întâmplat în Olanda, oficialii televiziunii Fox au avut o mare dezamăgire. Producţia „Utopia“ a înregistrat audienţe mici, astfel că, după numai o lună au redus numărul de episoade.

Însă nici această strategie nu a funcţionat, iar ultimele episoade au avut ratinguri extrem de mici pentru SUA:, o,5% (aproximativ 1,5 milioane de telespectatori). De aceea, postul Fox a decis să anuleze show-ul.

Formatul olandez „Utopia“ este un experiment social ce aduce la start 15 oameni care renunţă la tot şi încearcă să creeze o lume perfectă. Concurenţii sunt duşi, timp de un an, într-o casă/hambar, unde au voie să ia cu ei doar câteva obiecte personale. Primesc o sumă de bani, un telefon mobil cu credit limitat, câteva animale, iar de aici trebuie să se descurce singuri. Pe parcursul unui an, însă, apar alianţe, lideri, dar şi eliminări, iar concurenţii sunt înlocuiţi.

„Formatul aduce laolaltă oameni din toate păturile sociale şi le dă posibilitatea să înceapă o viaţă nouă. Va ridica întrebări fascinante despre umanitate, moralitate, structuri sociale şi va rescrie legile societăţii pe care o ştim“, declara Simon Andreae, vicepreşedinte Fox, televiziunea care deţine drepturile în SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările