Jurnalistul TVR Radu Andrei Tudor, după ce Tolo a devoalat faptul că lucrează „incognito“ la DigiFM: „Sunt convins că s-a descoperit coruptul din presă“

Jurnalistul TVR Radu Andrei Tudor, după ce Tolo a devoalat faptul că lucrează „incognito“ la DigiFM: „Sunt convins că s-a descoperit coruptul din presă“

Radu Andrei Tudor respectă decizia TVR de a nu mai colabora cu alte trusturi de presă FOTO TVR

Realizatorul TVR Radu Andrei Tudor a dat replică pentru „Adevărul“ după ce jurnalistul Cătălin Tolotan a devoalat faptul că prezintă „incognito“ buletinele de ştiri ale postului Digi FM după ce conducerea Televiziunii Române le-a interzis angajaţilor să mai aibă colaborări externe cu alte trusturi de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt la finalul colaborării cu Ştirile Digi FM. Am luat notă de decizia TVR. Sunt în regulă cu hotărârea conducerii TVR şi nu îmi place că sunt în centrul acestui scandal. După Hexipharma, Belina, Dinozaurul radioactiv, am devenit subiect pentru jurnalişti de anchetă. Sunt convins că s-a descoperit coruptul din presă“, a declarat Radu Andrei Tudor pentru „Adevărul“. 
 
Reacţia vine după ce, săptămâna trecută, jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său un text cu titlul „Restricţiile impuse de noii şefi TVR produc efecte comice: un prezentator al postului public îşi încheie colaborarea incognito cu Digi FM, schimbându-şi numele“
 
Prezentatorul „incognito“ de la Digi FM este Radu Andrei Tudor, care a continuat să se audă pe post cu buletinele de ştiri sub pseudonimul Ştefan Andrei, după ce în luna decembrie Comitetul Director al Televiziunii Române a respins aproape toate colaborările externe ale jurnaliştilor săi. 
 
Radu Andrei Tudor, realizatorul emisiunii „Pulsul Zilei“ de la TVR 1, a explicat însă că aceasta a fost „o soluţie nu prea fericită pentru a încheia în mod decent contractul cu postul de radio“, având în vedere că acesta expiră la finalul lunii ianuarie. 
 
„Numele meu, ca ziarist, este creat de TVR şi respect televiziunea publică. Dar aveam un contract cu Digi, care se încheie acum, la finalul lui ianuarie. Nu puteam să-i las pur şi simplu baltă, că mizau pe mine pentru un interval de program. Dar nici nu doream să încalc decizia TVR, care dorea să nu apară numele meu la Digi, aşa că am ales această soluţie cu a-mi schimba numele, care nu e fericită, însă ce să fac?“, a explicat junalistul TVR pentru tolo.ro.
 
Pentru „Adevărul“, Radu Andrei Tudor a mai precizat că nu se numără printre semnatarii scrisorii trimise de către cei afectaţi de decizia TVR Comisiilor de Cultură din Parlament, cărora cer găsirea unei soliţii, considerând hotărârea o nedreptate întrucât dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Argumentele jurnaliştilor TVR cărora li s-au tăiat colaborările pot fi citite aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările