Ioana Moldovan, despre fostul ei coleg de la Pro TV Andrei Zaharescu: „Lua şpagă la greu. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private, nimeni nu scăpa“

Ioana Moldovan, despre fostul ei coleg de la Pro TV Andrei Zaharescu: „Lua şpagă la greu. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private, nimeni nu scăpa“

Ioana Moldovan Buşcu a prezentat, în 1998, Ştirile Pro TV de dimineaţă alături de Andrei Zaharescu FOTO gandul.info

Actriţa şi fosta prezentatoare Pro TV Ioana Moldovan Buşcu dezvăluie, într-un text publicat pe Facebook, că Andrei Zaharescu, fost prezentator TV şi actual consul al României în Africa de Sud, „lua şpagă la greu“ de la invitaţi, în perioada în care a lucrat la postul din Pache Protopopescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile Ioanei Moldovan vin în contextul în care Doina Gradea, fosta asistentă personală a lui Adrian Sârbu, şi Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, au intrat într-o dispută, după ce prima a susţinut că ştirista şi fostul ei soţ, Andrei Zaharescu, au părăsit postul Pro TV întrucât transformaseră jurnalul de dimineaţă într-un „talcioc personal“.
 
Într-un mesaj publicat pe Facebook, Ioana Moldovan oferă o nouă perspectivă asupra întâmplării, dezvăluind că, în realitate, Zaharescu, care îi era coleg de pupitru, „lua şpagă la greu“ de la invitaţii săi şi „a mers cu tupeul atât de departe încât le dădea bieţilor doctori chitanţe scrise de el.“
 
De asemenea, fosta prezentatoare Pro TV susţine că Zaharescu nu a fost tras la răspundere pentru faptele sale, ci i-a fost dată o altă funcţie la Petrom. Mai mult decât atât, Moldovan precizează că a fost forţată, împreună cu alţi prezentatori, să semneze un acord ce le interzicea să vorbească despre acest episod, iar în caz contrar urmau să plătească despăgubiri uriaşe. 
 

Mesajul integral al Ioanei Moldovan 

Am văzut că se lucrează intens la istoria PRO TV. Am dat peste cearta dintre Doina Gradea şi Andreea Berecleanu. Doina zice că Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu au fost mutaţi din televiziune pe motiv că „au prezentat un jurnal de dimineaţă mult prea comercial“. Andreea zice ca ea nu a prezentat niciodată jurnalul de dimineaţă. Şi de aici a izbucnit cearta. Gradea a făcut-o proastă, Berecleanu a făcut-o „uşieră“. 
 
Mă văd nevoită stimaţi telespectatori, să vă povestesc cum au stat lucrurile. Acţiunea se petrece în 1998. Ştirile de dimineaţă erau prezentate nu de Berecleanu şi nici de Gradea, ci de mine, Ioana Moldovan. Îl aveam partener de prompter pe actualul consul al României în Africa de Sud, îndrăgitul Andrei Zaharescu. Zaharescu lua şpagă la greu de la invitaţi. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private - nimeni nu scăpa. În fiecare dimineaţă ne arăta ceasurile lui scumpe şi pantofii preţioşi. Eu, Neti, Irina Reisler şi Ioan T. Morar, ceilalţi prezentatori din matinal, habar n-aveam de acest comerţ. Zaharescu a mers cu tupeul atât de departe încât le dădea bieţilor doctori chitanţe scrise de el. 
 
Într-o zi, o doctoriţa invitată în emisiune şi-a uitat banii acasă şi, într-un moment în care Zaharescu nu era în studio, a întrebat-o pe Reisler dacă poate să plătească data viitoare. Aşa a fost dezlegat misterul ceasurilor lui Zaharescu. În loc să fie dat afară, pus să aducă banii înapoi şi dat pe mâna poliţiei, Zaharescu a fost mutat într-o sinecură la Petrom. Eu şi, probabil, ceilalţi prezentatori am fost chemaţi la avocata trustului, Liliana, şi forţaţi să semnăm o hârtie prin care ne angajam să nu pomenim vreodată de aceste hoţii. În caz că vorbeam, urma să plătim o sumă uriaşă. Eu aveam 21 de ani, eram în ultimul an la teatru şi îmi doream slujba, aşa că am semnat. Cred că a semnat multă lume, fiindcă vestea se răspândise. 
 
A fost un abuz juridic inimaginabil şi toată lumea a înţeles încă de atunci că Zaharescu nu putea să fie singur în această poveste. El împărţea cu cineva sumele culese zi de zi şi cred că acel cineva a avut grijă să-l facă dispărut. Asta e doar o frântură din istoria cu umbre a Pro TV care, iată, nu seamănă deloc cu versiunea poleită a oamenilor care se mândresc cu ea. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările