Decizia CNA în legătură cu licenţa postului Digi24

Decizia CNA în legătură cu licenţa postului Digi24

Logo Digi24. CNA a aprobat prelungirea licenţei Digi24

Consiliul Naţional al Audiovizualului a prezentat decizia în privinţa solicitării de prelungire a licenţei a postului de televiziune Digi24, operat de Campus Media TV. Membrul CNA Radu Herjeu le-a reproşat reprezentanţilor postului că au „atins un plafon pe care nu reuşesc să îl depăşească“.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNA a aprobat prelungirea, cu încă nouă ani, a licenţei Digi24, potrivit Paginademedia.ro
 
Solicitarea de prelungire a licenţei, care urma să expire pe 9 decembrie, a fost aprobată în unanimitate de membrii prezenţi în şedinţa de joi, 5 decembrie. Cererea a fost discutată cu mai mulţi reprezentanţi ai Digi24, printre care producătoarea Vera Secrieru, directorul editorial al staţiei Dumitru Rahău, redactorul-şef Digi24 Marius Tian şi Lucian Mihai, reprezentant RCS.

„Spuneaţi că, spre mirarea unora, dumneavoastră aţi supravieţuit. Eu nu mă aşteptam să dispăreţi, ci mă aşteptam să cuceriţi rapid unul dintre locurile fruntaşe în topul audienţelor. Nici asta nu s-a întâmplat. Din ce văd aici, în materialele pe care ni le-aţi adus, nu aţi venit cu nicio schimbare faţă de ceea ce aţi făcut până acum. Ceea ce înţeleg că nici de acum încolo nu aveţi ambiţia să depăşiţi nivelul acesta în care, dacă nu este o lună cu alegeri sau moţiuni de cenzură, nu prea reuşiţi să fiţi în topul nici măcar a primelor trei televiziuni de ştiri. Voiam să ştiu de ce. Mie mi se pare că aţi atins un plafon pe care de foarte timp nu reuşiţi să-l depăşiţi“, a spus Radu Herjeu.
 
Cristina Pocora, membru CNA, a fost de altă părere: „Mie mi se pare că Digi are poziţia lui. Mi se pare că vine cu altă abordare decât la celelalte televiziuni de ştiri. Mi se pare că îşi face treaba şi că există public. Prin urmare, dacă există un public care consumă aceste informaţii, dacă îşi fac bine treaba, nu văd de ce am muri noi de grija banilor lor din publicitate sau cum îşi acoperă costurile“.

Digi24 a început emisia în martie 2012, pe fosta licenţă 10 TV, televiziune lansată iniţial cu Radu Moraru. În ianuarie 2012, RCS a solicitat transformarea 10TV, televiziune cu profil generalist, în Digi 24, post cu profil de ştiri. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: