Debutul serialului „Fear The Walking Dead“, record mondial de audienţă în istoria televiziunii prin cablu

Debutul
serialului „Fear The Walking Dead“, record mondial de audienţă în istoria
televiziunii prin cablu

Debutul serialului„  FearThe Walking Dead“ a fost urmărit de 10,1 milioane de telespectatori

„Fear the Walking Dead“ a devenit serialul cu cel mai bun debut din istoria televiziunii prin cablu, după ce episodul-pilot al show-ului produs de AMC, difuzat duminică seară, 23 august, a stabilit un nou record mondial de audienţă, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Debutul serialului-pereche al show-ului „The Walking Dead“ a fost urmărit de 10,1 milioane de telespectatori, devenind astfel numărul unu mondial în privinţa lansărilor de seriale realizate de televiziunile prin cablu, potrivit companiei Nielsen, citată de Mediafax. Potrivit revistei „Variety“, 6,3 milioane dintre telespectatorii care au urmărit episodul-pilot, care a avut o durată de 90 de minute, au avut vârste cuprinse în intervalul 18-49 ani.

„Fear The Walking Dead“ a doborât astfel precedentul record de audienţă stabilit de un episod-pilot produs şi difuzat de un post TV prin cablu, stabilit în 2008, de producţia TNT „Raising Bar“, care a fost vizionată de 7,7 milioane de telespectatori în seara premierei.

Pe segmentul deomografic 18-49 de ani, fostul record de audienţă aparţinea spin-off-ului serialului „Breaking Bad“, intitulat „Better Call Saul“ şi produs de AMC, al cărui debut a  fost vizionat de 4,4 milioane de telespectatori.

Televiziunea AMC are trei producţii incluse în top cinci al celor mai bune debuturi din istoria televiziunii prin cablu. Serialul „The Walking Dead“ ocupă în acest top cea de-a cinciea poziţie.

Atât pentru segmentul de vârstă 18-49 de ani, cât şi prin prisma numărului total de telespectatori, premiera de duminică seară a serialului „Fear the Walking Dead“ a depăşit performanţele de audienţă reuşite de toate cele 22 de episoade din primele două sezoane ale serialului original, „The Walking Dead“. Această performanţă a fost depăşită abia de primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului „The Walking Dead“, care a fost vizionat de 10,8 milioane de telespectatori.

Serialul "Fear the Walking Dead", creat de Robert Kirkman şi Dave Erickson, se deosebeşte de producţia originală atât prin locul în care se desfăşoară acţiunea (Los Angeles), cât şi prin epoca prezentată (primele faze ale epidemiei apocaliptice cu zombie). Distribuţia îi include pe actorii Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane şi Ruben Blades.

Creat pentru a menţine la cote înalte interesul telespectatorilor pentru „The Walking Dead“, noul serial „Fear the Walking Dead“ va difuza şase episoade în primul său sezon. Televiziunea AMC a anunţat în luna martieva produce cel puţin două sezoane din „Fear the Walking Dead“. Al doilea sezon va avea premiera pe micile ecrane nord-americane în 2016.

Al şaselea sezon al serialului „The Walking Dead“ va avea premiera pe 11 octombrie.

Următoarele cinci episoade ale primului sezon al serialului „Fear the Walking Dead“ vor fi transmise în România simultan cu AMC SUA şi vor fi redifuzate de la ora 23.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările