Cum a prevestit serialul de animaţie The Simpsons pandemia, într-un episod din 1993 VIDEO

Cum a prevestit serialul de animaţie The Simpsons pandemia, într-un episod din 1993 VIDEO

The Simpsons FOTO FOX

Un episod din 1993 din cel mai prolific serial de animaţie american, „The Simpsons“, „a prezis“ pandemia, dar şi o invazie de viespi ucigaşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai lungă serie animată din istoria Fox continuă tradiţia deja creată de a fi un Nostradamus modern al culturii pop. Serialul a mai prevăzut în trecut alegerea preşedintelui american Donald Trump. 

„The Simpsons“ are un episod din 1993 care a ilustrat o  pandemie asemănătoare cu cea pe care o trăim astăzi, dar şi o invazie de viespi ucigaşe. 

Intitulat „Marge în lanţuri“, episodul din cel de-al patrulea sezon prezintă un muncitor asiatic bolnav care strănută pe un pachet plin cu storcătoare ce urmează să fie livrat locuitorilor din Springfield. Accidentul dă startul unui focar de gripă numit „gripa Osaka“. Pe măsură ce oamenii intră în panică, ei descoperă la un moment dat un camion despre care se crede că în lăzile din interior se află antidotul. Doar că, în loc să deschidă lada salvatoare, ei sparg o alta marcată cu eticheta „Albine ucigaşe“. Odată eliberate, albinele dezlănţuie inevitabilul.

La începutul săptămânii trecute, oamenii de ştiinţă din statul Washington au descoperit viespi gigantice asiatice în teritoriu şi încă nu îşi explică cum au ajuns acolo. Viespile uriaşe pot ucide un om cu doar câteva înţepături. 

Unul dintre scriitorii episodului a declarat că nu-i place cum internetul manipulează ecranizarea pentru a o transforma într-un prezicător modern al celor două evenimente. Într-o discuţie cu un alt utilizator pe Twitter, el admite însă că există similitudini între emisiune şi realitatea anului 2020, notează Mediafax.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările