VIDEO „Cârcotaşii“ Ioana şi Alex, la Adevărul Live: „Telespectatorii au rămas cu noi, ne-au acordat votul de încredere“

Cronica Cârcotaşilor aduce umorul în studioul Adevărul LIVE 

Alex Bogdan şi Ioana Petric, noii prezentatori ai emisiunii de umor „Cronica Cârcotaşilor“, au fost prezenţi în studioul Adevărul Live. „Cârcotaşii“ au povestit despre noul sezon al show-ului şi despre surprizele pe care le pregătesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alex Bogdan: Eu sunt nou şi semnele sunt că nu pare că o să mă mai ţină mult. 

 
Ioana Petric: Nu mai ţine mult până o să se acomodeze în 
noua echipă.
 
Alex Bogdan: Nu, eu mă acomodez din start, sunt ca un semi parazit. Norocul meu este că am că am găsit o chestie bună, dar este o altă zonă faţă de „Mondenii“ trebuie să-ţi iei un pic mai în serios munca. Asta e frumos la „Cronica“ cea nouă, în formula nouă, pentru că noi suntem tineri şi nu ne este frică de greşeală. Eu greşesc mult. 
 
Ioana Petric: Ne înţelegem foarte bine.
 
Alex Bogdan: Suntem plătiţi să ne înţelegem bine. Cred că un show de tipul ăsta se bazează în proporţie de 60-65% pe prezentatori, dar ei nu sunt partea cea mai importantă. În „Cronica Cârcotaşilor“ sunt materialele, formatul este atât de puternic încât noi putem foarte bine să dispărem în doi ani, să vină altcineva şi emisiunea să existe în continuare, mulţi ani. Alt gen de emisiune nu e, s-a încercat, dar nu a ieşit. 
 
Ioana Petric: În ciuda schimbărilor petrecute, emisiunea a rămas aceeaşi, a păstrat aceeaşi reţetă care a funcţionat 14 ani şi o să funcţioneze mult timp de acum încolo. 
 
Ce aduce nou „Cronica Cârcotaşilor“?
 
Ioana Petric: Noi aduce un aer nou. „Cronica“ e aceeaşi, dar e, totuşi, altfel. Mulţi oameni au spus asta. Cred că oamenii se regăsesc în emisiunea asta, noi vorbim pentru ei, batem obrazul celor care fac greşeli. 
 
Alex Bogdan: Îi răzbunăm, oamenii se uită la TV, dar când văd o gafă, o bâlbă, pe cineva care face tâmpenii, şi atunci când oamenii văd chestiile astea li se pare amuzant. Punem la punct pe cineva, dar tratăm acest lucru cu umor. În momentul de faţă, în 2014, televiziunea în loc să tragă spre ceva modern şi fresh, cum se fac emisiunile în America, unde toată lumea e relaxată, nu mai există acea încorsetare bătrânicioasă, la noi toată lumea vrea să tragă spre cancan, spre ceartă şi scandaluri. Apropo, m-am uitat la „Vocea Americii“, de-o nuanţă extraordinară, şi când a început să cânte o concurentă, toţi au apăsat pe buton, la noi, stau se gândesc, dar au dreptate, pentru că nu au farmec vocile. A cântat tipa foarte tare, au vrut-o toţi şi, în loc să se certe, cum se întâmplă la noi, s-au certat foarte frumos, cu poante bune, şi Gwen Stefani a zis cu multă autoironie: „ei te învaţă muzică, iar cu mine mergi la cumpărături.“

Alex Bogdan şi Ioana Petric, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea
 
Se compară celelalte emisiuni pe care le-aţi prezentat cu „Cronica“?
 
Ioana Petric: Nimic nu se compară, există o responsabilitate mult mai mare. 
 
Alex Bogdan: Gândeşte-te că făceam „Mondenii“ de patru ani şi când am început „Fii pe fază“ nu mai puteam să ies din casă, o notorietate, milioane de români care se uitau. La „Fii pe fază“ sunt sigur că nu se uita nimeni, dar eu am încercat să o prezint aşa cum am putut. Ştiu că am fost foarte prost ca prezentator şi ştiu şi de ce, nu am ştiut să fac diferenţa clară între emisiuni. Veneam cu un aer de la „Mondenii“ care nu era potrivit pentru acel gen de emisiune. Evident că poţi îmbina umorul cu partea serioasă, dar cred că am tras un pic mai mult spre umor şi trebuia să fiu puţin mai liniştit, mai corect şi mai echilibrat şi cred că asta a fost greşeala mea şi a postului. 
 
Eşti actor, dar unde te simţi mai bine: la pupitru sau pe scenă?
 
Alex Bogdan: Mă simt foarte bine pe scenă, dar nu se confundă lucrurile. Pe scenă ai o libertate foarte mare. În televiziune funcţionează foarte bine intuiţia şi farmecul, în teatru, farmecul şi intuiţia dacă nu sunt dublate de foarte multă muncă şi repetiţii nu ai cum s-o faci. Am terminat acum masterul de Actorie, am stat opt ani în şcoală, mi-a plăcut enorm. 
 
Tu ai terminat Facultate de Drept. Cum ai ajuns în televiziune?
 
Ioana Petric: Practic în televiziune am ajuns înainte să intru la facultate. În clasa a XII-a trebuia să iau o decizie şi am ascultat de sfaturile celor din jur şi aşa am ajuns să dau admiterea la Drept, eu voiam să dau la Teatru, dar nu-mi pare rău, a fost o experienţă bună şi am avut multe de învăţat. 
 
„Cârcotaşii“ Alex Bogdan şi Ioana Petric FOTO Eduard Enea
 
Aţi avut parte şi de reacţii negative. 
 
Alex Bogdan: Noi ne-am uitat împreună şi la prima, şi la a doua emisiune şi evident că te interesează. Funcţiona treaba, nu era de neprivit şi după ce s-a terminat emisiunea şi în timpul ei, intram pe Facebook şi citeam comentariile: „Varză, fără Găinuşă şi Dezbrăcatu' nu se mai poate“, „Aţi distrus emisiunea“, „Penibil“.
 
Ioana Petric: Ne aşteptam la reacţia asta, pentru că oamenii sunt destul de reticenţi la schimbări şi probabil le va lua ceva timp să se acomodeze. 
 
Alex Bogdan: Sau facem o schimbare de public. Este foarte tare ce au construit ei în atâţia ani, Dezbrăcatu', Găinuşă şi Huidu, şi-au construit un public, care a rămas fidel prezentatorilor, şi atunci când ei nu mai sunt, telespectatorii o iau foarte perosnal. Este o gândire foarte învechită, din acest motiv la noi dacă faci Celentano în „Las Fierbinţi“, un actor extraordinar Adrian Văncică, el va avea de muncă foarte mult să spele imaginea de Celentano, el joacă la teatru, e un actor mare. Ei nu se pot decupla că acum văd pe altcinea. Aşa am fost şi noi, am picat la pupitrul acela atât de celebru şi evident că lumea a fost puţin şocată. Dar e bine că şi din punct de vedere al ratingului a fost bine, mai bine decât ne-am aşteptat noi să fie. Oamenii au stat cu noi, am primit votul de încredere. E foarte important că în afară de oamenii care ne-au criticat, au fost şi mulţi care s-au uitat. Stai să vedem ce se întâmplă în această seară, pentru că începe „Serviciul român de comedie“. (Râde)
 
Ioana Petric: Încercăm să aducem naturaleţea pe care o găseşti şi în emisiunile de afară. Vrem să fim altceva, nu vrem să fim Găinuşă şi Dezbrăcatu', nu vrem să ţinem locul nimănui. Şerban Huidu a fost cu ideea de a fi un cuplu de prezentatori, a crezut că este o formulă care va reuşi 
 
Alex Bogdan: S-a încercat mai multe combinaţii şi am ajuns aici pentru că probabil am funcţionat cel mai bine. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările