Au luat poziţia de drepţi, au spus Da, să trăţiţi, maestre! şi au început, la sesizarea jurnalistului Ion Cristoiu, o cercetare de factură detectivistă pe tema posibilei colaborări a d-lui Alexandru Costache, angajat al TVR, cu serviciile secrete, recte cu SRI.

Pe ce se bazează sesizarea megajurnalistulistului? Pe faptul că Alexandru Costache a colaborat cu site-ul (Ion Cristoiu îl socoteşte sorosist) România curată, organ de presă al unui ONG având-o drept preşedintă pe d-na Alina Mungiu-Pippidi. Şi pe faptul că în luna decembrie a anului 2017, Comitetul Director al SRTV i-a refuzat d-lui Costache continuarea colaborării, însă - ce să vezi? - d-na Alina Mungiu-Pippidi nu a exclus numele angajatului TVR din caseta redacţională. Aşa că distinsele doamne Doina Gradea, Oana Popescu şi Carla Tompea şi inteligenţii domni Sorin Burtea şi Raico Cornea s-au transformat peste noapte în Minerva Tutovan şi maiorul Cristescu (celebrele personaje din romanele Rodicăi Ojog-Braşoveanu) şi s-au angajat în investigaţii detectiviste. Se mai bazează cele cinci personaje, în decizia lor care îi trimite cu totul în derizoriu, nu numai pe sesizarea d-lui Ion Cristoiu, ci şi pe afirmaţia d-lui Adrian Bucur, într-o vreme, prin cine ştie ce minune, membru în Consiliul de Administraţie al SRTV, că în TVR ar fi cel puţin 300 de agenţi acoperiţi. Sigur, se pune întrebarea de unde ştie dl. Bucur toate acestea şi cum de poate avansa o cifră a acoperiţilor cât de cât exactă? Mister! O posibilă explicaţie ar putea fi faptul că domnia-sa i-a întâlnit pe cei 300 în pauza de cafea la cine ştie ce şedinţă de bilanţ a ziselor Servicii.

Amuzant nu e atât faptul că mi-e imposibil să îmi dau seama cum vor afla doamna Doina Gradea&co adevărul gol-goluţ despre dl. Alexandru Costache. Se vor apuca membrii CD să scrie Dragă SRI, te rog mult să îl deconspiri pe agentul Alex ca să ne calmăm odată, şi noi, şi dl. Cristoiu, şi dl. Traian Horea? Se poate. De la domnii Burtea, Cornea, de la doamnele Gradea, Popescu şi Haralambie ne putem aştepta la orice. De râsul lumii e detaliul că dl. Costache este bănuit că ar fi cu ochi albaştri exclusiv fiindcă a relatat în Telejurnale despre acţiunile DNA (aceasta fiindu-i sarcină de serviciu încă de pe vremea în care era băsist şi culcerist înfocat) şi a colaborat cu site-ul condus de d-na Pippidi.

Or, tocmai de aici începe caraghioslâcul. Doamna Mungiu s-a implicat de câtăva vreme încoace într-o luptă deschisă, aş putea zice chiar feroce, împotriva Serviciilor. O face cu pieptul gol, aşa ca la Revoluţie, dându-se de ceasul morţii spre a fi pe plac mai-marilor coaliţiei PSD-ALDE. Cei care ne-au împuiat capul cu omniprezenţa serviciilor, cu alianţa SRI-ALDE, cu Statul paralel şi alte bazaconii pe care le visează zi şi noapte domnii Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Ce să mai crezi? S-o fi declanşat vreo luptă pentru supremaţie între doamna Pippidi şi domnul Cristoiu fiecare dintre ei vrând să se arate cât mai util alianţei aflată azi la guvernare, sărmanul domn Costache nefiind decât sacrificatul? Doamna Mungiu, veche sorosistă, nu face altceva decât să se ocupe de dezinformare, iar dl. Cristoiu a dibuit-o aşa că, gata, pac la Războiul? Adică pe cristoiublog şi pe urmă şi în Evenimentul zilei? Însuşi dl. Soros sa-şi fi băgat coada dorind să îl compromită definitiv (nu, nu mai era nevoie, dl. Cristoiu s-a compromis demult singur!) pe marele patron al neînsemnatului cristoiublog, un ins care apare săptămână de săptămâna la TVR şi, culmea!, în aceeaşi emisiune a d-lui Ionuţ Cristache unde mai descinde câteodată şi d-na Alina Mungiu-Pippidi? A mai pus de o fumigenă, aşa ca să nu-l uite definitiv lumea însuşi dl. Ion Cristoiu fiindcă povestea cu găina care a născut pui vii e demult fumată? Comitetul Director al TVR a căzut într-o capcană chiar înainte ca PSD şi dl. Liviu Dragnea să o definitiveze pe funcţie pe aceeaşi d-na Gradea?

Sau, pur şi simplu, nici unul dintre sus-numiţii nu mai are nici cea mai mică urmă de simţ al ridicolului?  

P.S. Pe domnişoara Diana Dumitrescu o vedem, la Pro TV, în calitate de participantă la super-show-ul Ferma vedetelor.  Aceeaşi domnişoară prezintă, la TVR, alături de Cezar Ouatu, Selecţia naţională Eurovision. Fapt care nu pare să o deranjeze defel pe ilustrissima doamnă Doina Gradea, cea care le-a interzis angajaţilor SRTV colaborarea cu alte posturi de televiziune. Ce fel de logică mai e această, doamnă director interimar şi doamnelor şi domnilor din Comitetul Director? Logica bunului plac şi a haosului organizat pe care le promovaţi consumând în cel mai iresponsabil chip cu putinţă banul public pentru mega-producţii cu audienţe plăpânde?