Cine este câştigătorul Chefi la cuţite, înscris în concurs fără să ştie: a început prin a spăla vase într-un restaurant din Anglia VIDEO

Cine este câştigătorul Chefi la cuţite, înscris în concurs fără să ştie: a început prin a spăla vase într-un restaurant din Anglia VIDEO

Sorin Bontea, alături de câştigătorul sezonului 6 „Chefi la cuţite“ FOTO Antena 1

Mihai Munteanu, alias Munti, din echipa lui chef Sorin Bontea, este câştigătorul „Chefi la cuţite“ şi al marelui premiu în valoare de 30.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ultima probă din semifinală, în cursa pentru marele premiu au rămas doar trei concurenţi: unul din echipa lui chef Sorin Bontea – Munti – şi doi din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu – Maria Burlacu şi Andrei Balasz. Chef Florin Dumitrescu a rămas, pentru prima dată, fără reprezentant în finala „Chefi la cuţite“, după ce ambii săi concurenţi au fost eliminaţi în semifinală. 

Ca de obicei, ultima probă a show-ului le-a testat finaliştilor abilitatea de a sincroniza o întreagă echipă sub presiune. Fiecare dintre cei trei finalişti a pregătit un meniu complet care a inclus un starter, un main course şi un desert semnătură, iar farfuriile au fost jurizate de 11 invitaţi speciali, nume grele din industria gastronomică. Chefi de renume, cu studii şi multă experienţă în domeniu, au notat plating-ul, savoarea, textura preparatelor şi nota de creativitate a bucătarilor, căutând gusturi care să se evidenţieze.

Astfel, marele câştigător „Chefi la cuţite“ a fost desemnat Munti, bucătarul din echipa albastră condusă de chef Sorin Bontea. Este pentru a treia oară în cele şase sezoane când Bontea câştigă „Chefi la cuţite“, după victoriile alături de Cristi Şerb, în primul sezon, şi de Andrei Cristian Olteanu, în sezonul patru. 

Preparatele gătite de Munti şi care i-au impresionat pe experţii culinari au fost scoici Saint Jacques cu sos de varză roşie şi piure de cartofi cu trufe şi cu sos de hribi, black cod miso cu bok choi, orez asiatic şi ciuperci shitake şi trufe cu ulei de măsline şi sare neagră, sos papaya, portocală confiată şi gel de rodie.

„Încă nu îmi vine să cred că am câştigat! «Chefi la cuţite» a fost o experienţă incredibilă, care m-a trecut prin toate stările. De la fericire, la agonie, de la dezamăgire la multe speranţe. Nu mă aşteptam să ajung atât de departe, am luat competiţia pas cu pas şi mi-am demonstrat mie, în primul rând, că totul este posibil. De ce am obţinut eu titlul? Cred că aşa a vrut Dumnezeu“, a declarat câştigătorul Chefi la cuţite.  

Maria şi Andrei, finaliştii din echipa galbenă, alături de Munti, câştigătorul Chefi la cuţite FOTO Antena 1

Munti este bucătar profesionist, are 32 de ani şi este din Bucureşti. Câştigătorul Chefi la cuţite a dezvăluit că a fost înscris în concurs fără să ştie de un bun prieten. De asemenea, el spune că a ajuns în bucătărie din greşeală şi mărturiseşte că nu credea vreodată că se va îndrăgosti iremediabil de această meserie, iar acum nu-şi vede viaţa fără să gătească.

În urmă cu câţiva ani, Mihai Munteanu a ajuns în Anglia pentru a lucra într-un restaurant - la spălat vase. Datorită chefului bucătar a ajuns să gătească. „Românii nu erau aşa bine văzuţi în Anglia, dar mi-am găsit de lucru într-un restaurant spaniol la spălat de vase, nu mi-a fost şi nu-mi va fi niciodată ruşine. Aveam o dorinţă foarte mare de a face ceva, aşa că nu m-a interesat că spălam vase. A fost ciudat, pentru că spălasem trei oale toată viaţa mea. Dar m-am descurcat, iar unul dintre bucătarii de acolo mi-a oferit o şansă. Am avut noroc cu un bucătar foarte bun, care m-a influenţat în carieră. Mi-am luat destul de multă bătaie în bucătărie la cât de mare sunt de la bucătarul-şef“, a povestit câştigătorul Chefi la cuţite. 

„M-am apucat la o vârstă târzie, încă învăţ, dar simt că bucătăria îmi oferă libertate, nu e doar o pasiune. Chiar e viaţa mea. Cred că bucătăria este mai mult muncă decât artă“, mai crede câştigătorul Chefi la cuţite. 

  

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: