Solistul Primal Scream o atacă dur pe Madonna pentru prezenţa la Eurovision: „E disperată după bani. E o prostituată“

Solistul Primal Scream o atacă dur pe Madonna pentru prezenţa la Eurovision: „E disperată după bani. E o prostituată“

Madonna FOTO Guliver/Getty Images

Solistul trupei scoţiene Primal Scream, Bobby Gillespie, a atacat-o dur pe Madonna pentru că a acceptat să cânte în finala Eurovision 2019, care s-a desfăşurat în Tel Aviv, Israel. Cântăreţul a numit-o pe divă „prostituată“ şi a acuzat-o că „ar face orice pentru bani“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Israel a câştigat dreptul de a găzdui Eurovision 2019 după ce Netta a câştigat ediţia precedentă. Peste 100 de artişti din întreaga lume, între care Roger Waters şi Peter Gabriel, au semnat o scrisoare deschisă în care îndemnau oamenii să boicoteze evenimentul în semn de protest faţă de politicile Israelului faţă de palestinieni.

Într-un interviu pentru Newsnight, cântăreţul Bobby Gillespie a declarat că Israelul „stă pe un pământ furat“, făcând referire la faptul că jumătatea de est a oraşului are statut de zonă militară ocupată de Israel din 1968.

„Cred că totul are ca scop normalizarea Statului Israel şi reprezintă un tratament dezgustător faţă de poporul palestinian. Cred că acceptând să cânţi în Israel ajuţi la normalizarea acestui lucru. Primal Scream nu va cânta niciodată în Israel“, a declarat Gillespie citat de The Independent

Cântăreţul a continuat printr-un comentariu dur la adresa Madonnei, care a acceptat să susţină un recital pe scena din Tel Aviv în finala Eurovision 2019, în ciuda apelurile de a refuza.

„Madonna ar face orice pentru bani, este o adevărată prostituată. Şi nu am nimic împotriva prostituatelor. Cred că Madonna este doar disperată după publicitate, disperată după bani. Ei plătesc foarte, foarte bine“, a declarat cântăreţul. Potrivit unor surse, prezenţa Madonnei la Tel Aviv a costat 1,3 milioane de dolari, sumă achitată de un miliardar israelian.

Întrebat dacă îşi dă seama că astfel de declaraţii pot fi interpretate drept anti-semite, Gillespie a replicat: „Nu sunt deloc anti-semit. Toţi eroii mei sunt evrei – Karl Marx, Bob Dylan, Fraţii Marx“.

Recent, Madonna a răspuns criticilor primite după ce a acceptat să cânte în Tel Aviv: „Nu voi înceta vreodată să cânt doar pentru a respecta agenda politică a cuiva şi nici nu voi înceta să condamn public încălcările drepturilor omului oriunde în lume s-ar întâmpla“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările