Prestaţia Madonnei din finala Eurovision 2019, catalogată drept „un dezastru“: diva s-a chinuit să cânte VIDEO

0
0
Madonna, pe scena de la Tel Aviv FOTO Guliver/Getty Images
Madonna, pe scena de la Tel Aviv FOTO Guliver/Getty Images

În ciuda controverselor, Madonna (60 de ani) a cântat în finala Eurovision 2019 de la Tel Aviv, însă momentul a fost sub aşteptări, mulţi telespectatori fiind de părere că „regina muzicii pop“ mai mult s-a chinuit decât să cânte. Iar dacă din punct de vedere vocal a lăsat de dorit, vedeta s-a salvat cu o declaraţie politică aplaudată la nivel global.

Prezenţa Madonnei pe scena din Tel Aviv în finala Eurovision 2019 a fost intens mediatizată şi nu e de mirare având în vedere că a însemnat un efort financiar uriaş: aproximativ 1,3 milioane de dolari.

În acelaşi timp, aşteptările de la Madonna au fost la cote înalte, însă realitatea a fost un pic (mai mult) diferită. Cântăreaţa a urcat pe scenă într-un decor ce imită bisericile istorice întâlnite la tot pasul în oraşele israeliene. Acompaniată de un cor şi o trupă de dansatori îmbrăcaţi în pelerine de călugări, Madonna a interpretat hit-ul „Like a Prayer“, lansat în urmă cu 30 de ani.

Reacţiile au fost însă usturătoare, telespectatorii fiind de părere că Madonna s-a chinuit să atingă notele înalte şi nici măcar corul nu a putut acoperi numeroasele momente în care a falsat. Sentimentul împărtăşit de mai mulţi a fost că prestaţia Madonnei a fost „un dezastru“.

Momentul Madonnei la 02.45.00

Unii chiar au afirmat că Madonna a fost depăşită din punct de vedere vocal de toţi cei 26 de concurenţi şi, dacă e să fim sinceri, mulţi nu au excelat. 

Vedeta a mai cântat şi una dintre noile sale piese, „Future“, însă interpretarea a avut parte de efecte audio şi a sunat foarte... robotic. 

„RIP cariera Madonnei“, „Atât de mulţi oameni şi-au început carierele la Eurovision, iar Madonna tocmai şi-a încheiat-o“, au fost doar câteva dintre comentariile ironice. 

Totuşi, Madonna a reuşit să spele puţin ruşinea interpretării cu o declaraţie politică neaşteptată, lucru interzis de regulamentul Eurovision: a inclus în coregrafie o trimitere directă la conflictul israeliano-palestinian, făcând apel la pace. Dansatorii au purtat măşti de gaze, iar doi dintre ei, care s-au ţinut de mână, au avut pe spate câte un steag - unul israelian şi unul palestinian. O mişcare îndrăzneaţă, având în vedere că Israelul a plătit bani frumoşi pentru a o aduce pe scenă. De altfel, EBU, organizatorul Eurovision, a anunţat imediat că acest aspect nu a fost inclus în repetiţiile oficiale şi că el contravine regulamentului, care i-a fost adus la cunoştinţă artistei înainte de a semna contractul. 

Aşadar, fanii s-au grăbit să sublinieze că un astfel de apel este mult mai important decât faptul că nu a reuşit să cânte ca pe vremuri. 

Înainte de a urca pe scenă, Madonna a stat de vorbă cu unul dintre prezentatorii evenimentului, care a rugat-o să transmită un mesaj global. Artista a profitat de ocazie pentru a face o nouă trimitere la controversele stârnite: „Uitaţi-vă la delegaţiile din toate ţările prezente în această seară aici. Muzica este cea care i-a adus pe aceşti oameni împreună. Hai să nu subestimăm puterea muzicii de a aduce oamenii împreună“.

Mai multe - Muzică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite