Un loc special în acest program îl are cântecul de peste ani, melodia specială cu care deschizi cutia speranţelor şi dorinţelor pe care ni le punem cu toţii, cănd orologiul bate miezul nopţii.

Şi aşa a fost aleasă de cele mai multe ori piesa, HAPPY NEW YEAR cu ABBA - un cântec mai degrabă de sfârşit de petrecere, trist precum şampania scursă sau artificiile făcute scrum şi totuşi, el trezeşte şi ajută speranţele şi visele noastre să capete contur în dimineaţa noului an, adeseori înceţosată. Starea dulce amară a melodiei ne vrăjeste şi astăzi şi o dorim la fiecare început de calendar.

HAPPY NEW YEAR a apărut în 1980, odată cu albumul ABBA, numit „SuperTrooper”.

Compoziţia semnată, ca şi mai toate piesele de succes ale grupului, de duo-ul componistic Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus, a apărut în timpul unei vacanţe de lucru tocmai în însoritul Barbados. Cei doi suedezi s-au gândit ca acest cântec să fie punctul de plecare al unui muzical a cărui acţiune se desfăşoară tocmai de Revelion.

Tot când se aflau pe insulă, l-au întâlnit pe un celebru actor de comedie şi scenarist, John Cleese, căruia i-au solicitat să scrie un scenariu pentru aceasta. Lucrurile nu s-au legat, aşa că piesa a aşteptat până în 1999 ca să apără şi pe cont propriu, ca disc single, urcând până pe locul 4, acasă în Suedia, şi 8 în Olanda. În 2008 piesa a fost reeditată urcând din nou în topurile europene.

O altă variantă de succes a cântecului interpretată de grupul (cover Abba), A-TEENS a apărut în anul 2000 şi a readus în atenţia melomanilor, HAPPY NEW YEAR.

Ca şi o curiozitate, primul titlu al acestui cântec a fost „Daddy Don't Get Drunk On Christmas Day."

Nu-mi mai rămâne decât să vă doresc şi eu, cum spune şi cântecul, un An Nou fericit, pentru că în final este vorba de mine şi de tine!