Maneaua PSD lansată de Guţă a fost ştearsă de pe YouTube: care este motivul

Maneaua PSD lansată de Guţă a fost ştearsă de pe YouTube: care este motivul

Maneaua lui Nicolae Guţă dedicată Partidului Social Democrat şi conducătorului Liviu Dragnea a fost ştearsă de pe YouTube pentru încălcarea dreptului de autor, organizatorii Neversea fiind cei care au luat măsuri după ce imagini de la festival apăreau în clip fără ca ei să-şi fi dat acordul.

Ştiri pe aceeaşi temă

După două zile în care maneaua electorală lansată de Nicolae Guţă cu dedicaţie pentru PSD a fost pe buzele tuturor, clipul a fost şters de pe YouTube, unde strânsese un număr impresionant de dislikeuri (peste 40.000 de mii). 

Organizatorii festivalului de muzică Neversea au fost cei care au raportat clipul „Victorie PSD“, în care au fost folosite fără drept mai multe cadre de la eveniment, în timp ce erau rostite versuri precum „Arde flacăra în torţă, PSD este o forţă/ Marţienii de-ar veni şi tot nu ne pot opri“. 
 
În prealabil, directorul de comunicare al festivalului, Edy Chereji, a precizat că imaginile au fost furate şi că va lua măsurile necesare: „Din păcate, nu este prima dată când brandul Neversea sau imagini din cadrul festivalului sunt folosite fără acordul nostru. Şi în situaţia de faţă, ca în toate situaţiile similare, am luat deja măsurile care se impun pentru a ne proteja exploatarea imaginii în moduri care nu au fost agreate. Suntem un festival de muzică de anvergura europeană. Artişti foarte cunoscuţi din lume urcă pe scene la concerte. Aşadar, suntem departe de orice implicare în campanii electorale, însă îi încurajăm pe toţi europenii să îşi exprime dreptul democratic de a alege, de a vota!“.

Mesajul care apare acum pe YouTube: 

 
Maneaua dedicată de Guţă „celui mai tare partid din România – PSD“ l-a costat pe celebrul manelist dezamăgirea propriilor fani, care l-au acuzat că „s-a vândut şi i-a trădat pentru bani“, pagina sa de Facebook fiind luată cu asalt de comentarii negative. 

În faţa fanilor indignaţi, manelistul a răspuns simplu: „Mai facem şi dedicaţii speciale că doar trăim într-o ţară democratică!“. 
 
Contactat de „Adevărul“, impresarul cântăreţului de manele a precizat că Nicolae Guţă este un „simplu lăutar“ care cântă pentru toată lumea. De asemenea, el a lămurit şi cum a ajuns Guţă să facă această dedicaţie. Deşi în dreptul clipului scria că a fost realizat „la comanda PSD“, iar Codrin Ştefănescu a negat acest lucru, impresarul lui Guţă a clarificat faptul că manelistul nu a fost contactat de niciun reprezentant al social-democraţilor, ci a decis să facă maneaua la solicitarea unui prieten, simpatizant PSD. 
 
Şi chiar dacă videoclipul a dispărut de pe YouTube, versurile au rămas: 
 
„De vrei gustul fericirii,
 
Ştampilează trandafirii.
 
Când e cald fierul se bate,
 
Dacă vrei prosperitate.
 
Refren:
 
Hai, române, hai, hai, la urne
 
Dacă vrei viaţa mai bună
 
Votează cu-ncredere
 
Liviu Dragnea - PSD
 
Hei, hei, PSD, PSD
 
Arde flacăra în torţă,
 
PSD-ul e o forţă.
 
Marţienii de-ar veni,
 
Şi tot nu ne pot opri.
 
Noi suntem aşii puterii
 
Şi noi vrem binele ţării.
 
De toţi românii ne pasă,
 
Ne vrem tinerii acasă!“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: