Concertul aniversar al trupei Holograf a fost anulat. Ce motive au fost invocate

Concertul aniversar al trupei Holograf a fost anulat. Ce motive au fost invocate

Holograf urma să aniverseze 40 de ani de la înfiinţare pe scena Sălii Palatului FOTO Facebook Holograf

Concertul aniversar al trupei Holograf, programat pe 10 octombrie la Sala Palatului, a fost anulat. Decizia vine la doar câteva săptămâni după scandalul iscat de solistul Dan Bittman, care a fost aspru criticat de români după ce l-a lăudat pe primarul Sectorului 5.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul creat pe Facebook prin care era anunţat concertul a fost şters astăzi, iar ulterior, organizatorul au confirmat pentru Libertatea că gala „Holograf – Hall of Fame“ a fost anulată. 
 
Acesta a subliniat că vor încerca să organizeze spectacolul în primăvară şi a precizat că au fost mai multe motive care au stat la baza deciziei, unele dintre acestea fiind că şi-au dorit „ceva mult prea mare şi a fost totul prea din scurt“. Fanii care şi-au cumpărat bilete vor primi banii înapoi. 
 
Concertul, care marca 40 de ani de la înfiinţarea trupei, urma să aibă loc la Sala Palatului pe 10 octombrie, iar pe scenă ar fi urcat mai mulţi artişti, printre care Delia, Horia Brenciu, Taxi.
 
Anularea concertului vine după ce, la jumătatea lunii septembrie, Recorder a publicat video-reportajul „Semicentenarul celui mai sărac sector al Capitalei. 700.000 de euro pentru «50 de ani de Sector 5»“. Declaraţiile făcute de artist pe scenă au provocat un val de critici, românii acuzându-l că „s-a vândut pe un pumn de arginţi“ şi i-a făcut campanie primarului. „Doamnelor şi domnilor, în aplauzele dumneavoastră, vreau să-l invit în scenă pe domnul primar al Sectorului 5, domnul Daniel Florea! Dom’ primar, dar văd că... merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu... Extraordinar, toată lumea-i fericită“, şi-a început artistul discursul de prezentare. „Suntem singurul Sector cu spor pozitiv din Bucureşti“, intervine primarul PSD Daniel Florea. „Să dea Dumnezeu să rămâneţi aşa (...). Văd că toată lumea e fericită, bucuroasă şi asta înseamnă că domnul primar face o treabă foarte bună. Felicitări!“, a mai spus Bittman. 
 

Iniţial, Bittman s-a apărat făcând o declaraţie la Realitatea TV în care a susţinut că nu trebuie să se justifice şi că „nu a elogiat pe nimeni“, punând reacţiile vehemente pe seama faptului că „România e bolnavă de ură“. 

Ulterior, după ce Libertatea a dezvăluit onorariul primit – 11.000 de euro pentru Holograf şi 11.000 de euro pentru rolul de prezentator al lui Dan Bittman –, cântăreţul s-a luat la trântă pe pagina personală de Facebook cu românii care s-au declarat indignaţi de onorariul primit, inflamând şi mai mult spiritele. 
 
Într-o primă reacţie, Holograf a precizat că trupa nu cântă niciodată pentru un partid politic sau o corporaţie, dar şi că nu are o opinie politică unitară, fiind compusă din cinci oameni cu păreri diverse. După o zi, într-o încercare de a aplana scandalul, Holograf a anunţat că donează 11.000 de euro asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru construirea unui spital pentru copii.
 
Însă trupa a primit o nouă lovitură de imagine: organizaţia a refuzat donaţia, precizând că nu doreşte ca proiectul lor să fie folosit drept un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările