Topul celor mai puţin influente personalităţi din 2014: Bono şi Barack Obama ocupă primele două poziţii

Topul celor mai puţin influente personalităţi din 2014: Bono şi Barack Obama ocupă primele două poziţii

Bono, solistul U2, a fost criticat de editorii publicaţiei pentru strategia de marketing defectuoasă cu Apple FOTO Hepta

Revista „GQ“ a întocmit topul celor mai puţin influente personalităţi ale anului 2014, printre cei înscrişi pe listă numărându-se Bono, liderul american Barack Obama, actorul Shia LaBeouf şi cineastul Woody Allen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe măsură ce anul 2014 se apropie de final, retrospectivele mondene vin să întregească tabloul evenimentelor şi persoanelor care au marcat această perioadă. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre topul celor mai puţin influente personalităţi ale anului, realizat de revista „GQ“, publicaţie care arată cum mulţi dintre cei înscrişi în listă „au respirat oxigenul, accelerând moartea planetei, fără a aduce inspiraţie celor din jur“.

Topul cu 30 de poziţii începe cu Bono, solistul formaţiei irlandeze U2, cel care este criticat de editorii publicaţiei pentru strategia de marketing defectuoasă cu Apple, în urma căreia utilizatorii serviciului iTunes, magazinul online de muzică al companiei, au fost nemulţumiţi că li s-a distribuit gratuit noul album al trupei („Songs of Innocence“) fără ca aceştia să fie întrebaţi dacă îşi doresc acest lucru. 

„Acest Tom Friedman (n.r. - scriitor pentru „The New York Times“ şi câştigător al Premiului Pulizer) al rockului şi restul trupei sale au colaborat cu Apple pentru a-ţi introduce cu forţa noul lor album în colecţia iTunes, fără să te întrebe. Nici măcăr nu îl puteai şterge. Apple a trebuit să trimită indicaţii specifice pentru a şterge «Cântecele Inocenţei» (n.r. - denumirea albumului trupei) din calculator. Doamne, ce titlu de album“, scrie Drew Magary, unul dintre editorii publicaţiei.

Bono, solistul trupei U2, pe primul loc în top FOTO Hepta

Pe locul al doilea, Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a fost mustrat de editorii „GQ“ pentru comportamentul său indadecvat: acesta, spun editorii, a preferat să joace golf în loc să se ocupe de probleme care vizau bunul mers al ţării, în special catastrofele naturale care au lovit Statele Unite ale Americii anul trecut. „De ce eşti încă pe insula Martha’s Vineyard?! Missouri arde. Putin plănuieşte cucerirea Europei. Centrele pentru Control şi Prevenirea Bolilor postează pe Twitter poze nud cu pacienţi infestaţi cu Ebola. Am nevoie de tine în ceea ce priveşte aceste probleme. Mai eşti preşedinte?“, continuă Magary.

Barack Obama FOTO AP

Al treilea la rând, Donald Sterling, fostul patron al echipei de baschet Los Angeles Clippers, a fost criticat de publicaţie pentru comportamentul său rasisit şi pentru lipsa de putere pe care le-a avut în 2014. Actorul Shia LaBeouf a făcut, cu siguranţă, deliciul fanilor şi al publicaţiilor din jurul lumii după apariţiile sale controversate, „fiind de nerecunoscut în public fără punga de hârtie pusă pe cap“. „Ştiu că e ciudat să îl includem pe listă, având în vedere faptul că a scris «Regele Lear», scenariul pentru «Naşul» şi a fost unul dintre poeţii premiaţi de Statele Unite ale Americii. Dar, vă spun, este ceva cu băiatul ăsta, LaBeouf - pare să nu fie ceea ce pretinde cu adevărat“, a glumit pe seama actorului jurnalista Drew Magary.

Shia LaBeouf, o altă personalitate inclusă pe lista „GQ“ FOTO Hepta

Postul de televiziune CNN, care nu poate fi catalogat drept o persoană, a primit un loc în topul „ruşinii“ alcătuit de „GQ“ pentru căutarea fără de sfârşit a aeronavei aparţinând Malaysia Airlines. Alte nume incluse pe lista revistei sunt cineastul Woody Allen, actorul Johnny Depp, cântăreţul Robin Thicke (pentru că şi-a înşelat soţia, iar apoi a scris un întreg album încercând să o recucerească) şi echipa naţională de fotbal a Braziliei. „Şapte la unu! Cum poţi să piezi atât de rău când ai în echipă un jucător pe nume Hulk? Cred că l-au avut pe Eric Bana Hulk, nu pe Mark Ruffalo «Hulk» (n.r. - actorul care dă viaţă personajului Marvel)“, a mai spus Magary.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările