VIDEO Meryl Streep, distinsă cu „iubirea“ preşedintelui Barack Obama şi Medalia pentru Libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, şi-a declarat deschis dragostea pentru actriţa americană Meryl Streep în timpul unei ceremonii organizate la Casa Albă în care artista a fost decorată cu Medalia pentru Libertate.

„O iubesc pe Meryl Streep, a declarat preşedintele atunci când a chemat-o pe scenă pe actriţă. „Soţul ei ştie că o iubesc, Michelle (soţia preşedintelui Barack Obama - n.r.) ştie. Nu există ceva ce ei ar putea să facă pentru a opri asta“, a mai spus el.

„Ea (Meryl Streep - n.r.) a făcut totul pentru breasla ei. A cântat până şi ABBA, a spus Obama, referindu-se la rolul actriţei din „Mamma Mia!. Sugerând că musicalul din 2008 nu a fost filmul său preferat în care actriţa să joace, Obama a glumit: „Asta chiar e ceva!

Alte celebrităţi care au primit Medalia pentru Libertate, cea mai importantă distincţie civilă acordată de preşedinţia americană, au fost muzicianul Stevie Wonder („Mulţumită lui Stevie, toţi am evoluat câte puţin), Ethel Kennedy, văduva senatorului Robert F. Kennedy, („Îi mulţumim unei persoane a cărei dragoste pentru familia ei s-a potrivit cu devotamentul pentru naţiune) şi Tom Brokaw, jurnalist („Cronicarul celei mai mari generaţii. Îl sărbătorim ca pe unul dintre cei mai mari jurnalişti ai naţiunii noastre).

obama meryl streep getty

Meryl Streep, decorată cu Medalia pentru Libertate FOTO GettyImages/Gulliver

În ultimii ani, Meryl Streep, în vârstă de 65 de ani, a interpretat numeroase femei celebre pe marele ecran, precum fostul premier britanic Margaret Thatcher în „Doamna de fier/The Iron Lady“ şi maestrul bucătar Julia Child în „Julie şi Julia/Julie & Julia“. De asemenea, presa americană afirmă că personajul Miranda Priestley pe care Meryl Streep l-a jucat în „Diavolul se îmbracă de la Prada/The Devil Wears Prada“ este inspirat din celebra Anna Wintour, redactorul-şef al prestigioasei reviste americane „Vogue“.

Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul „Doamna de Fier/The Iron Lady“. Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din „Kramer contra Kramer“ şi „Alegerea Sophiei“. 

Meryl Streep are, în total, 18 nominalizări la Oscar, cea mai recentă dintre ele primind-o în 2014, pentru evoluţia sa din filmul „Ţinutul din mijlocul verii/August: Osage County“. Cu filme precum „Vânătorul de cerbi“, „Podurile din Madison County“ şi „Julie şi Julia“, Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite