Sfârşitul tragic al lui George Mariş, cel mai bun concurent „Ninja Warrior” de la PRO TV. S-a prăbuşit cu parapanta

Sfârşitul tragic al lui George Mariş, cel mai bun concurent „Ninja Warrior” de la PRO TV. S-a prăbuşit cu parapanta

George Mariş FOTO PRO TV

Braşoveanul George Mariş, cel mai bun competitor de la „Ninja Warrior”, difuzat de PRO TV,  a murit la 32 de ani, încercând să-şi ia zborul cu o parapantă rapidă de pe vârful Caraiman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu era pentru prima dată când George Mariş practica „speed flying”, un sport riscant, cu puţini adepţi în ţara noastră, potrivit stirileprotv.ro. 

„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa, în jurul orei 8, că unul din grupul lor a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut pe stâncă, practic câteva sute de metri, nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a declarat Claudiu Vasilescu, Salvamont Buşteni. 
 

Potrivit sursei citate, George Mariş era un împătimit al muntelui. Ani la rând a fost pe podium la concursurile de escaladă, iar de ceva vreme se îndrăgostise de speed flying, un zbor în care folosea o aripă de mici dimensiuni, care îi permitea să atingă viteze mari, chiar şi 100 de km pe oră, aproape de stânci. Pentru amatorii acestui sport foarte periculos, zborurile din Bucegi sunt extrem de provocatoare. Se aruncă în gol, susţinuţi doar de o aripă îngustă, şi coboară cu viteze ameţitoare de-a lungul unor vai abrupte.

George Mariş FOTO PRO TV

„Un sport de mare risc, piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă, bănuiesc. Adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, e un om de munte şi cunoştea pericolele”, a declarat Andy, salvamontist. 

George Mariş a fost un adevărat Ninja Warrior la PRO TV

În ciuda performanţelor, George era un om extrem de discret. Publicul larg l-a cunoscut odată cu difuzarea concursului "Ninja Warrior", la PRO TV, ]n 2018. 

„Atuul meu în competiţia asta ar fi o combinaţie între agilitate şi forţă. Dacă mă montez pe ceva şi vreau să fac ceva, reuşesc de obicei”, declara George în show-ul de la PRO TV. 

Acum doi ani, tot pe 28 octombrie, George îi cucerea pe telespectatori şi era aplaudat pentru curajul său. 

În 2018, în aceeaşi zonă, un turist american s-a prăbuşit în timpul unui salt extrem, executat tot cu o parapantă de viteză, de la Crucea de pe Caraiman, spre Buşteni.

Speedflying este un sport nou şi puţin cunoscut în România. Nu are foarte mulţi adepţi, tocmai pentru că este foarte riscant. Până acum, zeci de pasionaţi ai acestui sport din întreaga lume şi-au pierdut viaţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările