Scandalurile care au zguduit epoca de aur a Hollywood-ului: de la obsesia lui Charlie Chaplin pentru minore la aventurile actriţei Elizabeth Taylor

Scandalurile care au zguduit epoca de aur a Hollywood-ului:
de la obsesia lui Charlie Chaplin pentru minore la aventurile actriţei
Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor şi Richard Burton FOTO Wenn

Sinonim cu poveştile amoroase interzise, pasiunile neortodoxe şi bârfele, Hollywood-ul a fost mereu centrul scandalurilor, chiar şi în epoca sa de aur. Viaţa dusă de mulţi actori consacraţi a ţinut, chiar şi la vremea respectivă, prima pagină a ziarelor. „Adevărul“ vă prezintă astăzi cinci dintre cele mai mari scandaluri de la Hollywood, uitate în timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aventura amoroasă a actriţei Ingrid Bergman cu regizorul Roberto Rossellini

Actriţa suedeză Ingrid Bergman, cunoscută pentru frumuseţea sa răpitoare, şi-a pătat reputaţia la începutul anilor ’50 din cauza aventurii amoroase pe care a avut-o cu regizorul Roberto Rossellini, scrie „The Huffington Post“. În acel moment, atât Bergman, cât şi Rossellini erau căsătoriţi, actriţa având şi o fiică, Pia, cu soţul său Petter Lindstrom. În cele din urmă, Ingrid Bergman a rămas însărcinată cu amantul ei şi i-a cerut divorţul lui Lindstrom, actele fiind semnate cu doar căteva zile înainte de naşterea bebeluşului. Deşi, la scurt timp după naşterea copilului, Bergman şi Rossellini s-au căsătorit, aventura lor amoroasă a devenit un scandal internaţional, publicul taxând-o pe actriţa a cărui carieră a avut de suferit. Cuplul, care a mai avut încă doi copii, printre care modelul Isabella Rossellini, a divorţat la mijlocul anilor ’50, iar Bergman a început să aibă din nou succes, reuşind să câştige încă un premiu Oscar.

Ingrid Bergman şi Roberto Rossellini FOTO „The Huffington Post“

Obsesia lui Charlie Chaplin pentru minore

Imaginea inocentă construită în jurul lui Charlie Chaplin în celebrele sale filme mute era foarte departe de adevăr. Potrivit presei internaţionale, celebrul actor avea o adevărată pasiune pentru femeile foarte tinere, iar la 29 de ani s-a căsătorit cu o fată în vârstă de numai 16 ani, care susţinea că Chaplin a luat-o de nevastă după ce a lăsat-o gravidă. Cel de-al doilea mariaj al actorului s-a sfârşit, de asemenea, prin divorţ, nevasta acestuia susţinând că Chaplin a obligat-o să facă avort. Reputaţia actorului a fost pătată de aceste afirmaţii. Cu toate acestea, Chaplin s-a mai căsătorit de două ori, de asemenea, cu femei mult mai tinere decât el. Cea de-a patra soţie a acestuia avea numai 18 ani, iar actorul era trecut de 50. Cei doi au rămas, totuşi, căsătoriţi pâna la moartea lui Chaplin, în 1977.

Charlie Chaplin FOTO „The Huffington Post“

Caţi amanţi a avut, de fapt, Elizabeth Taylor?

Elizabeth Taylor este cunoscută pentru cele opt mariaje, dintre care două au fost cu acelaşi bărbat, dar viaţa sa amoroasă este mult mai complicată de atât. La sfârşitul anilor ’50, cel de-al treilea soţ al actriţei, regizorul Mike Todd, a murit într-un accident aviatic. Potrivit presei internaţionale, la scurt timp după moartea acestuia, Taylor a început o relaţie amoroasă cu unul dintre prietenii fostului său soţ, Eddie Fisher, care era, la vremea respectivă, căsătorit cu actriţa Debbie Reynolds. Fisher s-a despărit de soţia sa pentru a putea fi împreună cu Elizabeth Taylor, însă mariajul celor doi s-a sfârşit prin divorţ. Astfel, Elizabeth Taylor a ajuns în braţele lui Richard Burton, aventura celor doi luând proporţiile unui uriaş scandal. La două zile de la divorţul actriţei de Fisher, ea şi Burton au zburat la Montreal, s-au cazat la hotelul Ritz Carlton sub numele de domnul şi doamna Smith şi s-au căsătorit. Aceasta era a doua căsătorie a lui Burton şi a cincea căsătorie a lui Taylor. Relaţia lor a avut însă şi multe momente tensionate, certuri şi scene casnice, cauzate mai ales de boala cu care s-a luptat Richard Burton: alcoolismul. 

Richard Burton a murit în 1984, la 58 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale, în Elveţia. Cu doar câteva zile înainte i-a scris o nouă scrisoare lui Elizabeth, dar documentul a ajuns la locuinţa din Bel Air a actriţei abia la o zi după ce aceasta se întorsese de la înmormântare. Liz Taylor nu a făcut niciodată public conţinutul acelei scrisori, iar în ultimii ani din viaţă, pe când se mai mişca doar într-un scaun cu rotile, o ţinea într-un sertar, lângă pat. 

Se spune că-n acea scrisoare Richard Burton i-ar fi cerut încă o şansă, ultima. „De-atunci, din primele momente, de la Roma, am fost nebuneşte îndrăgostită de el. Ni s-a dat timp, dar nu de-ajuns“, declara Taylor. Pe 23 martie 2011, la vârsta de 79 de ani, pleca să-l reîntâlnească. Aveau tot timpul din lume. Din alte lumi. 

Richard Burton şi Elizabeth Taylor FOTO „The Huffington Post“

Errol Flynn şi scandalul sexual cu o minoră

Errol Flynn era cunoscut drept un mare cuceritor. În anul 1942, când se afla la apogeul carierei sale, Flynn a întâlnit o fată de numai 17 ani, pe nume Betty Hansen, care avea aspiraţii de actriţă. Cei doi au mers împreună la o petrecere, unde Betty Hansen s-a îmbătat şi a vomitat, moment în care Flynn, sub pretextul că vrea s-o ajute să-şi cureţe hainele, a dus-o într-un dormitor unde a sedus-o. În urma acestor întâmplări, fata a depus plângere la poliţie, iar actorul a fost arestat. Procesul s-a transformat într-un mare scandal care a captivat publicul. În cele din urmă, acuzaţiile la adresa actorului au fosr retrase, iar cariera sa a fost din nou în plină ascensiune, dovadă că fanii pot uita orice.

Errol Flynn FOTO „The Huffington Post“

Florence Henderson, Berry Williams şi o seară romantică

În autobiografia publicată în 1992, Williams a vorbit, pentru prima oară, de întâlnirea pe care a avut-o cu actriţa Florence Henderson. Acesta a recunoscut că, la momentul respectiv, Henderson, care este cu 20 de ani mai mare decât el, avea dublul vârstei lui. În autobiografia sa, Williams a dat mai multe detalii despre cum a cucerit-o pe Henderson, povestind cum a scos-o la întâlnire şi a sărutat-o de noapte bună. Cu toate că cei doi nu au fost împreună, faptul că au ieşit la o întâlnire, deşi era o diferenţă de 20 de ani între ei, a uimit publicul.


Florcence Henderson şi Berry Williams FOTO „The Huffington Post“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: