Prinţul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Regina plantează un trandafir pentru a marca momentul

Prinţul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Regina plantează un trandafir pentru a marca momentul

FOTO Getty Images

Prinţul Philip ar fi aniversat, astăzi, 10 iunie, vârsta de 100 de ani. Acesta a murit în aprilie la Castelul Windsor cu câteva luni înainte de împlinirea centenarului. Pentru a marca momentul, regina va planta un trandafir.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de decesul său, Palatul Buckingham se gândea la cel mai bun mod de a marca ziua de naştere a prinţului Philip.

Comentatorul regal de la Sky News, Alastair Bruce, a declarat însă că prinţul avea alte idei: „Ducele de Edinburgh nu a fost niciodată foarte interesat de zilele de naştere”.

Timp de 7 decenii, prinţul Philip a fost în frunteaa vieţii regale şi a devenit cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii.

Ducele de Edinburgh s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu şi a fost fiul prinţului Andrei al Greciei şi al soţiei sale, prinţesa Alice.

Tatăl său era un fiu mai mic al regelui George I al Greciei. La momentul naşterii lu Philip, tronul aparţinea fratelui lui Andrei, regele Constantin I, dar în 1922, acesta a fost obligat să abdice, în urma unei revoluţii.

Tatăl lui Philip aproape că şi-a pierdut viaţa, scăpând miraculos după ce a fugit în exil cu soţia, fiul lor şi cele patru fiice. Familia s-a stabilit la Paris, scrie Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările