Prinţii William şi Harry fac front comun într-o declaraţie vehementă privind o informaţie „posibil periculoasă“ apărută în presă

Prinţii William şi Harry fac front comun într-o declaraţie vehementă privind o informaţie „posibil periculoasă“ apărută în presă

Prinţii Harry şi William încearcă un front comun, cel puţin în ochii lumii FOTO Guliver/Getty Images

Prinţii William şi Harry au făcut front comun pentru a dezminţi o „falsă poveste“ vehiculată în presă despre relaţia lor. Declaraţia comună a celor doi a venit chiar înaintea „summitului“ convocat de regina Elisabeta pentru a rezolva criza de la Palat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ducele de Sussex şi ducele de Cambridge au dat publicităţii un comunicat comun prin care neagă o ştire în care sunt speculate motivele disputei dintre ei, precizând că informaţia este falsă, jignitoare şi dăunătoare. 
 
Declaraţia celor doi fraţi a venit cu puţin timp înainte de a se întâlni cu bunica lor, regina Elisabeta, şi cu tatăl lor, prinţul Charles, pentru a ajunge la o înţelegere privind viitorul ducilor de Sussex, care au hotărât să se rupă de familia regală britanică. 
 
„În ciuda negărilor evidente, o poveste falsă este vehiculată astăzi în ziarele din Marea Britanie prin care este speculată relaţia dintre ducele de Sussex şi ducele de Cambridge. Pentru fraţi care poartă o grijă profundă în legătură cu probleme privind sănătatea mintală, folosirea acestui limbaj tendenţios este ofensator şi poate periculos“, au subliniat prinţii William şi Harry în comunicatul pe care The Guardian îl consideră vehement şi neobişnuit pentru membrii seniori ai casei regale. 
 
Deşi în comunicat nu este specificată ştirea la care fac referire, se pare că ar fi vorba de un articol publicat de „Times“ în care o sursă susţinea că Harry şi Meghan ar fi fost îndepărtaţi de familia regală din cauza atitudinii de „bătăuş“ a ducelui de Cambridge, William, despre care s-a sugerat şi că ar fi invidios pe fratele său mai mic. 
 
Prima declaraţie comună a prinţilor vine la doar o zi după ce ducele William s-a declarat dezamăgit de decizia fratelui său de a se rupe de familie şi a precizat că de acum sunt „două entităţi diferite“, fapt pe care Harry l-a recunoscut încă din octombrie 2019.
 
Pe 13 ianuarie, la Sandrigham, membrii seniori ai familiei regale încearcă să rezolve criza provocată de dorinţele de independenţă ale prinţului Harry şi ale soţiei sale, fosta actriţă Meghan Markle. Este prima întâlnire faţă în faţă a prinţului Harry cu bunica sa, regina Elizabeta a II-a, de la anunţul-şoc de săptămâna trecută prin care a subliniat că vrea să-şi câştige „independenţa financiară“ şi să trăiască o parte din an în America de Nord, fără însă a întoarce cu totul spatele monarhiei, notează şi News.ro. 
 
Atmosfera riscă să fie tensionată în familia regală, „rănită“ potrivit presei, care a fost surprinsă de anunţul cuplului, scandal care aminteşte de abdicarea din 1936 a regelui Eduard al VIII-lea pentru a se căsători cu Wallis Simpson, o americană divorţată - la fel ca Meghan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările