Prima reacţie a lui Morgan Freeman după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală: „Le cer scuze tuturor celor care s-au simţit inconfortabil“

Prima reacţie a lui Morgan Freeman după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală: „Le cer scuze tuturor celor care s-au simţit inconfortabil“

Morgan Freeman FOTO Guliver/Getty Images

Morgan Freeman (80 de ani) a prezentat scuze publice persoanelor care s-au simţit „inconfortabil sau tratate cu lipsă de respect“ din cauza comportamentului său, după ce CNN a publicat un articol în care mai multe femei l-au acuzat pe actorul american de hărţuire sexuală şi comportament inadecvat pe platourile de filmare şi în alte medii profesionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oricine mă cunoaşte sau a lucrat cu mine ştie că nu sunt o persoană care să jignească intenţionat sau care să-i facă pe cei din jur să nu se simtă în largul lor în mod voit. Le cer scuze tuturor persoanelor care s-au simţit inconfortabil sau nerespectate – nu a fost niciodată în intenţia mea“, a declarat Morgan Freeman pentru Associated Press, citat de BBC
 
Morgan Freeman este cel mai recent nume cu greutate de la Hollywood acuzat de abateri sexuale după izbucnirea scandalului sexual din jurul producătorului de film Harvey Weinstein, care a dus la naşterea campaniei #MeToo şi la un val de dezvăluiri scandaloase despre oameni influenţi din industrie, inclusiv Kevin Spacey. 
 
Reporterii CNN au intervievat 16 persoane, iar opt dintre ele susţin că au fost victime ale comportamentului neadecvat al lui Morgan Freeman, în timp ce alte opt au asistat la astfel de incidente. Potrivit investigaţiei, în ultimii zece ani, veteranul Hollywood-ului a avut un limbaj şi un comportament prin care a făcut numeroase femei să se simtă inconfortabil, le-a atins în mod nepermis, a făcut remarci discriminatorii şi comentarii vulgare despre hainele şi fizicul lor. Majoritatea victimelor au recunoscut că nu l-au raportat pe actor, motivând că le era teamă că-şi vor pierde locul de muncă. Povestea pe larg. 
 
Morgan Freeman este considerat una dintre cele mai mari stele ale Hollywood-ului. Actor şi producător de film, născut pe 1 iunie 1937, în Memphis, Stele Unite ale Americii, Freeman a jucat în peste 100 de producţii cinematografice şi de televiziune, între care „Şoferul doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy“ (1989), „Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption“ (1994), „Se7en“ (1995) şi „O fată de milioane/ Million Dollar Baby“ (2004). Pentru acesta din urmă a primit şi premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor într-un rol secundar. A primit alte patru nominalizări la premiile Oscar şi, în 2012, premiul Cecil B. DeMille, la gala Globurilor de Aur. Pentru rolul din „Şoferul doamnei Daisy“, Morgan Freeman a primit trofeul Ursul de Aur, la Festivalul de Film de la Berlin, şi un Glob de Aur.
 
În ultimii ani, Morgan Freeman a jucat, între altele, în peliculele din trilogia „Batman“ regizate de Christopher Nolan şi în filmul „Neînfrânt/ Invictus“ (2009), de Clint Eastwood. În 2018, el a fost recompensat pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild / SAG).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările