Cum a ajuns Ela Moraru prima femeie CEO la Google România

Povestea primei femei CEO Google Romania: a început făcând cafele şi a trecut prin 9 interviuri pentru a-şi demonstra potenţialul

A început să lucreze la 18 ani, făcând cafele şi visând să fie jurnalist. Este povestea Elei Moraru, prima femeie CEO Google Romania, tânăra care după 9 interviuri a reuşit să convingă gigantului american că determinarea este principalul atu al unui lider.

Ştiri pe aceeaşi temă

URMĂREŞTE interviul în modulul Adevărul Live


Nu-i place să se întrebe unde o să fie peste 5 ani şi profită de fiecare etapă pentru a învăţa cât mai mult. Ela Moraru (37 ani), prima femeie CEO Google Romania, crede că nu cunoştinţele sunt cea mai importantă calitate a unui profesionist ci potenţialul, determinarea şi deschiderea spre învăţare.

Considerată o apariţie „exotică“ într-o lume dominată de bărbaţi, începutul nu a fost deloc uşor pentru tânăra care a trebui să deminteze o serie de stereotipuri. A studiat în România, Spania, Scoţia şi Polonia, la 18 ani făcea cafea şi fotocopii, iar mai apoi a lucrat pentru Microsoft şi Xerox.  În aprilie 2012 a reuşit să treacă de 9 interviuri, devenind CEO Google România.  

Cum trebuie să arate un viitor angajat Google şi ce şanse au tinerii pasionaţi de IT să facă parte din marea echipă a gigantului american, aflaţi din noul episod „Pastila de motivaţie“, astăzi de la ora 11.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: