Pierre Cardin, o viaţă controversată în lumea modei: „Îmi pun numele şi pe-o conservă de sardine!“

Pierre Cardin, o viaţă controversată în lumea modei: „Îmi pun numele şi pe-o conservă de sardine!“

Pierre Cardin. Foto: Profimedia

Adorat pentru stilul futurist al creaţiilor sale, dar şi criticat pentru că a fost primul couturier care a lansat o colecţie ready to wear, designerul care s-a stins din viaţă la sfârşitul anului trecut şi-a marketizat brandul cu aşa o sete, care a inspirat-o şi pe Kim Kardashian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut, îl vedeam în­tr-un documentar în care era surprins şi amuzat, în acelaşi timp, când unii oa­meni îi mai spuneau: „Ah, nu ştiam că încă activezi“. Adesea spus cu sensul: „Nu ştiam că eşti încă în viaţă“.

Pen­tru că, da, Pierre continua să muncească la venerabila vârstă de 98 de ani - să facă schiţe în fiecare dimineaţă, să se implice în business-ul său

 Acum, nu mai activează. Cardin s-a stins din viaţă pe 29 decembrie 2020, la Spitalul Neuilly din Paris - după 70 de ani controversaţi în modă şi dincolo de ea, ani în care a pus umărul la definirea erei de aur a couture-ului de după război, a fă­cut pionierat în fashion business, aducând creaţiile de designer mai aproape de mase, prin colecţiile ready to wear, dar a fost şi un pionier al licenţierii brandului care nu s-a mai putut opri apoi.

Citeşte continuarea aici!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările