Cât de pregătit este Prinţul Charles pentru tronul Marii Britanii

Cât de pregătit este Prinţul Charles pentru tronul Marii
Britanii

Prinţul Charles. Foto: Profimedia

Încă o dată, Regina Elisabeta a II-a a alimentat îngrijorările cu privire la starea sa de sănătate. Căci în toiul pregătirilor pentru serbarea Jubileului de Platină, a absentat de la Discursul Tronului.

Fiul său, Charles, i-a ţinut locul. Doar Prinţul de Wales este moştenitorul tronului. În vârstă de 96 de ani, Regina Elisabeta a II-a are probleme de mobilitate şi şi-a anulat, în ultima perioadă, mai multe angajamente şi apariţii publice.

Prinţul Charles a fost văzut astfel, mai clar ca niciodată, ca un veritabil rege. Pentru Palatul Regal, acesta a fost un moment istoric.

Secvenţa este simbolică pentru monarhia britanică, pentru că l-am putut vedea pe Prinţul de Wales, în vârstă de 73 de ani, asumându-şi rolul cel mai apropiat de cel de rege.

Simbolic a fost şi spaţiul rămas lângă el, acolo unde se afla de obicei tronul puţin mai mare al Reginei Elisabeta, semn că puterea continuă să facă tranziţia încet-încet de la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii la fiul şi, apoi, la nepotul ei, William.

Citeşte mai departe aici...

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările