Studenţii români au impresionat la Competiţia Globală P&G CEO Challenge 2019

Studenţii
români au impresionat la Competiţia Globală P&G CEO Challenge 2019

Studenţii români au impresionat

Cinci studenţi români au participat la Competiţia Globală "CEO Challenge 2019", proiect organizat de P&G, începând din 2016, pentru tinerii din întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa câştigătoare, formată dintr-un student din Serbia, unul din România şi unul din Grecia, a reuşit să impresioneze juriul format din managerii P&G şi va reprezenta Europa de Sud-Est în următoarea rundă a competiţiei, care se va desfăşura la Istanbul, în luna aprilie.
În cadrul CEO Challenge, studenţilor li s-a cerut să lucreze în echipe internaţionale pentru a rezolva un caz de afaceri real, sub îndrumarea unor manageri experimentaţi ai P&G. În cea de-a 4 – a ediţie a competiţiei, organizată la Bucureşti între 5 şi 6 martie, 21 de studenţi din 6 ţări din regiune au devenit CEO timp de 2 zile, având misiunea de a dezvolta o strategie de afaceri câştigătoare pentru unul dintre cele mai importante branduri ale P&G.

În cadrul acestui program inovator, absolvenţii au putut experimenta ce înseamnă să combini cunoştinţele teoretice deprinse în şcoală cu abilităţile necesare pentru a face performanţă într-una dintre cele mai bune organizaţii de dezvoltare a talentelor din întreaga lume. Ei au trebuit să acţioneze asemenea unui antreprenor, dând dovadă de proactivitate, dorinţa de a testa, a învăţa şi a se adapta în funcţie de context.

Programul CEO Challenge a fost lansat în Europa de Sud-Est în urmă cu 4 ani, timp în care 130 de studenţi din diferite ţări au participat la competiţie, mulţi dintre ei lucrând acum în P&G.
“CEO Challenge a fost într-adevăr o provocare – dar una distractivă, interesantă şi plină de satisfacţii. Crearea unei strategii de afaceri reale în câteva ore, lucrul cu oamenii pe care tocmai i-ai întâlnit, reprezintă cu adevărat o oportunitate ce ar trebui să ne pregătească pentru a deveni viitori CEO de succes”, a declarat Petronela Cîrstea - Vineri, studenta din România, care face parte din echipa câştigătoare.

“Misiunea de a construi un viitor mai bun pentru noi toţi începe cu formarea liderilor de mâine, iar P&G este pionier în acest domeniu de peste 180 de ani. Ne dorim să dezvoltăm abilităţile tinerilor într-un mod care să nu fie unidirecţional aşa cum sunt cursurile online, unde nu există un mentor, ci oferindu-le acces în cadrul unei organizaţii apreciate în întreaga lume pentru dezvoltarea talentelor”, a spus Bogdan Cristescu, Director de Resurse Umane pentru Europa de Sud-Est.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: