SNSPA ar putea face parte din reţeaua finanţată de Soros cu 1 miliard de dolari

SNSPA ar putea face parte din reţeaua finanţată de Soros cu 1 miliard de dolari

SNSPA ar putea face parte din proiectul sponsorizat de Soros

Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative a fost invitată să facă parte din reţeaua de universităţi care sunt finanţate de George Soros pentru a combate naţionalismul şi a promova o societate deschisă prin granturi ce totalizează 1 miliard de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controversatul miliardar George Soros va finanţa cu aproximativ 1 miliard de dolari mai multe universităţi din întreaga lume, dar mai ales din Statele Unite, pentru a combate ceea ce el numeşte ”naţionalism”.

Anunţul lui George Soros a fost făcut imediat după Forumul Economic de la Davos, acolo unde se adună cei mai importanţi oameni ai planetei pentru a discuta diverse probleme.

”SNSPA a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă reţea globală de universităţi. Anunţul a fost făcut joi, 23 ianuarie 2020, de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos”, se arată într-un comunicat trimis Edupedu.ro.

Invitaţia nu a sosit însă direct, ci este o consecinţă a faptului că SNSPA face parte din Consorţiul Civica, asociaţie ce face parte din programul lui Soros numit OSUN.

“George Soros a afirmat că noua reţea de universităţi va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA”, precizează SNSPA, conform Edupedu.

Din Consorţiul Civica fac parte, pe lângă SNSPA, Universitatea Central-Europeană, fondată de Soros, London School of Economics sau Stockholm School of Economics.

George Soroş este un personaj controversat, acuzat pe mai multe atacuri speculative asupra lirei sterline sau economiilor din Asia de Sud-Est.

Soroş este persona non-grata în Ungaria, fiind acuzat de guvernul Orban că subminează interesele naţionale.

De asemenea, Soroş este unul din inamicii preşedintelui american Donald Trump, acesta acuzându-l de faptul că îi sprijină pe adversarii săi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: