Patru universităţi din România, în topul celor mai bune instituţii de studii superioare din Europa Centrală şi de Est

Patru universităţi din România, în topul celor mai bune instituţii de studii superioare din Europa Centrală şi de Est

Universitatea de Vest Timişoara FOTO Adevărul

Universitatea Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj şi Universitatea de Vest din Timişoara sunt singurele instituţii de învăţământ superior din România care se regăsesc în clasamentul Quacquarelli Symonds (QS) 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit clasamentului, pe primul loc se situează  Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov, arată dailybusiness.ro.
 
Printre criteriile care au stat la baza evaluării instituţiilor academice includ numărul de citări în publicaţii de specialitate per facultate (informaţii disponibile datorită Scopus), reputaţia instituţiei şi numărul de studenţi şi profesori internaţionali. 
 
Scopus face parte din portofoliul Research Intelligence al Elsevier, unul dintre cei mai mari furnizori de produse şi servicii de informare din lume, care evaluează constant rezultatele din cercetare şi performanţa Universităţilor, cu scopul de a participa cu soluţii aplicate la dezvoltarea cercetării mondiale.
 
Numărul de cercetători a crescut în ultimul an
 
Potrivit datelor indexate de Scopus, analizate cu ajutorul instrumentului SciVal, numărul de cercetători din România a crescut în ultimul an cu 3.500. Oamenii de ştiinţă români au publicat peste 78.400 articole în utimii cinci ani, iar principalele domenii de interes ale acestora sunt: inginerie, fizică şi astronomie, medicină, ştiinţa calculatoarelor şi ştiinţa materialelor, arată un comunicat.
 
Raportat la calitatea lucrărilor ştiinţifice şi la reputaţia lor internaţională, cele mai performante domenii sunt ştiinţa planetelor şi a spaţiului, astronomie şi astrofizică, cardiologie şi medicină cardiovasculară, psihiatrie şi sănătate mintală, epidemiologie, medicină de urgenţă, dar şi unele ramuri ale ingineriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: