MAI anunţă modificări la proba sportivă pentru admiterea în instituţiile de învăţământ din subordine

MAI anunţă modificări la proba sportivă pentru admiterea în instituţiile de învăţământ din subordine

Imagine de arhivă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă câteva modificări la proba sportivă pentru admiterea în instituţiile de învăţământ din subordine. Pentru admiterea la Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră vor fi 12 obstacole, faţă de 11 câte erau până acum, iar timpul de realizare a probei creşte de la două minute şi douăzeci şi cinci de secunde la trei minute şi douăzeci de secunde.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Proba sportivă la instituţiile din subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) trebuie parcursă în două minute şi cincisprezece secunde, faţă de un minut şi cinci secunde în prezent. De asemenea, traseul va avea 9 obstacole. Modificările vor intra în vigoare doar la 1 ianuarie 2020.
 
Potrivit MAI, clipul video prezintă obstacolele care trebuie depăşite de candidat, modul corect de executare, precum şi situaţiile în care un candidat este penalizat sau eliminat din concurs, aplicabile poliţiştilor, poliţiştilor de frontieră şi jandarmilor.
 
”Precizăm că pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie “A.I. Cuza”,organizat în acest an, nu se vor aplica noile modificări ale traseului practic-aplicativ, acestea fiind valabile începând cu data de 01.01.2020. Ca elemente de noutate pentru traseul aplicativ destinat admiterii la armele poliţie, jandarmerie şi poliţie de frontieră, menţionăm adăugarea unui obstacol, faţă de cele 11 existente în prezent, şi creşterea timpului maxim pentru parcurgerea traseului de la două minute şi douăzeci şi cinci de secunde la trei minute şi douăzeci de secunde”, a transmis, vineri, MAI.
 
În ceea ce priveşte traseul aplicativ pentru candidaţii care doresc să se încadreze în structuri ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, timpul de parcurgere a traseului pentru ca un candidat să fie admis a fost stabilit la două minute şi cincisprezece secunde, faţă de un minut şi cinci secunde în prezent. De asemenea, traseul va avea 9 obstacole.
 
”Noutăţile aduse traseului aplicativ fac parte dintr-o serie de modificări la  Ordinele de ministru care reglementează activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie şi în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne determinate, pe de o parte, de necesitatea adaptării anumitor norme ca urmare a situaţiilor întâlnite în practică, iar, pe de altă parte, de nevoia consolidării pregătirii de specialitate a personalului operativ, în special în domeniile tactică poliţienească, mânuire armament, uz de armă”, a mai transmsi MAI.
 
Sursa citată aprecizat că există şi alte modificări.
 
În ceea ce priveşte organizarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din structurile MAI a fost introdusă posibilitatea suspendării concursului, respectiv a amânării emiterii actului administrativ, în cazul semnalării unor aspecte de nelegalitate. Suspendarea şi amânarea se pot dispune până la soluţionarea sesizării, dar pentru o perioadă de cel mult 5 zile lucrătoare.
 
Noul cadru normativ prevede şi faptul că se vor organiza programe de pregătire tactică a personalului MAI, pe baza procedurilor comune de intervenţie profesională aprobate de inspectorii generali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
”Programele de pregătire urmăresc dezvoltarea şi menţinerea deprinderilor tactice de bază ale personalului operativ şi îmbunătăţirea capacităţii de reacţie imediată a personalului care lucrează nemijlocit cu publicul. Totodată, au fost reevaluate documentele de evidenţă nominală a personalului, fiind introdus statul de organizare în format electronic”, a  mai transmis MAI.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: