Cea mai puternică platformă de E-learning din lume - aproape 100.000 de utilizatori în România

Cea mai puternică platformă de E-learning din lume - aproape 100.000 de utilizatori în România

Provocările pe care pandemia generată de virusul Covid19 le-a adus în domeniul învăţământului au arătat că doar prin inovaţie şi adaptabilitate putem continua să oferim un proces educaţional de calitate. S-a dovedit că tehnologia are puterea de a ne ajuta să oferim societăţii un acces mai uşor la cunoaştere.

În perioada în care activităţile de învăţământ superior s-au desfăşurat exclusiv online, studenţii Universităţii Spiru Haret au beneficiat de toate avantajele celei mai performante platforme educaţionale din lume. Liderul indisputabil în domeniul E-learning este platforma Blackboard, dezvoltată de cea mai puternică instituţie mondială, în domeniul serviciilor şi tehnologiei educaţionale, cu peste 100 de milioane de utilizatori globali.

Universitatea Spiru Haret foloseşte platforma Blackboard încă din 2006. În aceşti ani, aproape 100 000 de utilizatori au accesat peste 10 000 de cursuri publicate de către cadrele didactice ale universităţii.

Acest lucru este deosebit de important, având în vedere că admiterea la Universitatea Spiru Haret pentru studiile de Licenţă şi Masterat se organizează online în anul universitar 2020-2021.

Cu o interfaţă prietenoasă şi uşor de utilizat, Blackboard permite derularea activităţii didactice în baza logării cu contul personal. Studenţii au acces la cursuri şi materiale suport atât în format text, cât şi sub formă de fişiere audio-video cu grafică atractivă, precum şi la informaţii privind orarul, programarea examenelor sau notele obţinute.

La nivel de evaluare, platforma Blackboard oferă posibilitatea testării şi monitorizării computerizate a activităţii fiecărui student. Astfel, studenţii au de rezolvat aplicaţii, de creat eseuri sau de parcurs grile de evaluare pe durata întregului semestru, existând inclusiv posibilitatea de a susţine examenele de licenţă cu ajutorul platformei.

“Sunt bucuroasă că ne putem continua studiile şi putem participa la cursuri online. Studenţii au primit soluţiile necesare în cel mai scurt timp posibil — Platforma Blackboard, pusă la dispoziţie de către Universitatea Spiru Haret. Astfel, putem continua să ne pregătim, să ne formăm şi să învăţam; cu ajutorul platformei Blackboard avem acces cu uşurintă la cursuri şi la teme. Sunt recunoscătoare pentru susţinerea universităţii şi a profesorilor care ne sunt alături şi abia aştept să ne revedem cu bine în sălile de curs!”, ne spune Cătălina Vişan, studentă în anul III la Facultatea de Litere Bucureşti din cadrul Universităţii Spiru Haret. 

În iulie 2020, platforma Blackboard a pus la dispoziţia Universităţii Spiru Haret ultima versiune de software (3800.0.3), cu toate actualizările funcţionale care includ o interfaţă modernă, mai intuitivă şi module suplimentare ce asigură o desfăşurare optimă a procesului educaţional.

Despre Universitatea Spiru Haret

La 19 ianuarie 1991 a luat fiinţă Fundaţia România de Mâine, instituţie social-umanistă de cultură, ştiinţă şi învăţământ cu caracter nonprofit, potrivit prevederilor Legii pentru persoanele juridice nr. 21/1924 şi, în cadrul acesteia, Universitatea Spiru Haret.

            • Peste 325.000 de români au absolvit Universitatea Spiru Haret

            • 3 din 4 absolvenţi USH sunt angajaţi în domeniul pe care l-au urmat pe                                    perioada studiilor

            • 5 centre universitare proprii în Bucureşti, Braşov, Câmpulung Muscel, Constanţa şi Craiova

            • 14 facultăţi

            • 42 programe de studii universitare de Licenţă

            • 31 programe de Masterat

            • 45 programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă acreditate sau autorizate să funcţioneze în conformitate cu prevederile legale

            • 402 de cadre didactice ce deţin titluri universitare şi doctorate în domeniu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: