ANOSR: Universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri de coronavirus confirmate

ANOSR: Universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri de coronavirus confirmate

Anul universitar urmează să înceapă la 1 octombrie

Horia Oniţă, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a declarat că universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri de coronavirus confirmate în formaţii de studiu diferite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia ar fi inclusă într-un ordin comun de ministru ce se află în lucru la Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.
 
Potrivit preşedintelui ANOSR, decizia o va lua fiecare unitate de învăţământ superior împreună cu direcţiile de sănătate publică, în funcţie de numărul de cazuri şi unde au apărut, în fiecare situaţie în parte. 
 
„Ordinul va conţine în mare parte aceleaşi reguli stabilite anterior, dar se vor modifica unele lucruri cum ar fi clarificări privind cazarea din cămine şi modificarea acelei reguli care prevedea că la trei cazuri de coronavirus/per universitate, se va închide toată instituţia de învăţământ superior. Regula aceasta nu avea nicio logică, fiindcă una este în preuniversitar când ai, în general, un singur imobil, alta este în universitar când ai mai multe facultăţi împărţite în mai multe clădiri. Poţi să ai şi 10 imobile, ori nu are nicio logică să le închizi pe toate dacă apar trei cazuri. Astfel, în noul ordin, este prevăzut ca la apariţia a trei cazuri confirmate de coronavirus, să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii direcţiei de sănătate publică pentru a decide, în funcţie de caz, unde vor fi suspendate cursurile, fie că este vorba de facultate/imobil/grupă/universitate”, a explicat Oniţă pentru Edupedu.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările