Viscolul închide şcolile. Lista judeţelor unde cursurile vor fi suspendate luni şi marţi din cauza vremii

Viscolul închide şcolile. Lista judeţelor unde cursurile vor fi suspendate luni şi marţi din cauza vremii

Viscolul anunţat de meteorologi pentru luni şi marţi a determinat autorităţile să suspende cursurile în trei judeţe şi în Bucureşti. Şi o universitate din Suceava a anunţat că nu-şi va deschide porţile din cauza unor probleme cu încălzirea, în condiţiile în care nordul ţării este deja afectat de ger.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriela Firea a anunţat prima închiderea şcolilor

Şcolile din Bucureşti vor fi închise luni şi marţi, a anunţat, duminică, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea a precizat că această perioadă ar putea să fie extinsă în funcţie de evoluţia vremii.

Primarul General al Capitalei a precizat că hotărârea este valabilă inclusiv  pentru grădiniţe şi licee. De asemenea, a adăugat că această perioadă ar putea  fi extinsă.

"Din analiza pe care a realizat-o, extrem de responsabil, cu domnul prefect, cu doamna director ANM Bucureşti- Ilfov, cu domnul inspector general şcolar al Municipului Bucureşti, am luat împreună decizia şi va fi comunicată în cursul zilei de astăzi, ca luni şi marţi să nu aibă loc cursuri în Bucureşti şi probabil se va extinde această decizie. Nu pot eu să o anunţ, ci autorităţile locale si responsabile probabil pentru toată zona în care va fi anunţat codul portocaliu. Este vorba despre vânt, ger şi de asemenea ninsoare temporar abundentă", a declarat primarul general al Capitalei.

Nici elevii din Ilfov nu vor merge luni şi marţi la şcoală

Şcolile vor fi închise din cauza viscolului, luni şi marţi, şi în judeţul Ilfov, a anunţat, duminică seară, Ministerul Educaţiei. Instituţia precizează că în judeţele în care vor fi închise şcolile, respectiv Ilfov, Dolj, Constanţa şi Giurgiu, precum şi în Capitală, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB.

Viscolul afectează şi programul evaluărilor din cadrul examenului de Bacalaureat

Probele pentru evaluarea competenţelor în cadrul Bacalaureatului - pentru elevii care nu au reuşit să ajungă la sesiunea stabilită de Ministerul Educaţiei - nu vor mai fi susţinute luni. Astfel, Ministerul Educaţiei urmează să stabilească o nouă dată pentru desfăşurarea competenţelor, a declarat, duminică, şeful Inspectoratului Şcolar din Bucureşti Florin Lixandru.

„Mâine este prevăzută susţinerea unor probe de evaluare a competenţelor în cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii care nu s-au putut prezenta în cele două săptămâni anterioare de susţinere a examenelor. Aceste probe se vor decala şi cred că vor avea loc miercuri, cu acordul Ministerului Educaţiei", a afirmat Florin Lixandru, în cadrul Comandamentului de iarnă de la Primăria Capitalei, citat de Agerpres.

Potrivit şefului IŞMB, decizia privind suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ universitar aparţine acestora, întrucât beneficiază de autonomie universitară.

Toate şcolile din judeţul Giurgiu au cursurile suspendate luni şi marţi

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au decis în cadul unei şedinţe extraordinare suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru zilele de luni şi marţi, anunţă ISU Giurgiu.

Decizia a fost luată împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, în condiţiile în care Giurgiu este unul dintre judeţele pentru care meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de viscol, ninsori abundente şi temperaturi scăzute.
 

În judeţul Constanţa, şcolile vor fi închise luni

Începând de luni, va fi activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care va funcţiona la sediul ISU “Dobrogea”. Totodată, s-a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa pentru ziua de luni, 26.02.2018. Tot în cursul zilei de luni, în urma analizării situaţiei operative existente la nivelul judeţului, se va hotărî necesitatea prelungirii suspendării şi pentru zilele următoare. 

Teleorman: Cursurile din toate unităţile de învăţământ, suspendate luni după-amiază şi marţi

Autorităţile din judeţul Teleorman au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, începând de luni, ora 12.00, dar şi pentru ziua de marţi. Decizia a fost luată după pe mai mute tronsoane de drum s-au înregistrate probleme din cauza zăpezii viscolite.

Elevii doljeni stau acasă luni şi marţi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă a luat hotărârea să închidă şcolile şi liceele din Municipiul Craiova în perioada 26 - 27 Februarie 2018. „În cadrul comandamentului de iarnă am decis să suspendăm activitatea şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Craiova. Ne-am gândit la siguranţa craiovenilor, dar mai ales a elevilor“, a declarat Mihail Genoiu, Primarul municipiul Craiova.

Şi în judeţul Dolj cursurile vor fi suspendate luni şi marţi. În funcţie de evoluţia vremii, în urma analizării situaţiei operative existente la nivelul judeţului, măsura închiderii şcolilor ar putea fi prelungită.

Gerul şi problemele cu termoficarea ţin închisă Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava

Cel puţin două zile, la Universitatea din Suceava nu se vor ţine cursuri, iar studenţii sunt anunţaţi pe reţele de socializare să nu revină la şcoală decât pe la jumătatea săptămânii. S-a ajuns la această situaţie deoarece Thermonet nu poate asigura agent termic suficient pentru încălzirea sălilor de învăţământ şi nici în cămine.

Cod portocaliu de viscol şi ninsoare în sud, până marţi, şi cod portocaliu de ger până joi, în cea mai mare parte a ţării

Meteorologii au emis duminică avertizări cod portocaliu de viscol şi ninsoare pentru majoritatea judeţelor din sudul ţării. Avertizările meteo sunt valabile de luni dimineaţă până marţi noapte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, sâmbătă, un alt Cod galben, respectiv portocaliu de ger, pentru toate judeţele ţării. Codul galben a intrat în vigoare sâmbătă noapte, de la ora 3.00, şi va afecta regiunea de nord şi nord-vest. Codul Portocaliu va intra în vigoare începând din 26 februarie, tot de la ora 3.00, şi afecta celelalte zone ale ţării. Avertizările sunt valabile până pe 1 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: