VIDEO Directorii de şcoli din Bacău nu-i lasă pe elevi şi studenţi să bată mingea în curţile unităţilor de învăţământ

VIDEO Directorii de şcoli din Bacău nu-i lasă pe elevi şi studenţi să bată mingea în curţile unităţilor de învăţământ

FOTO Asociaţia Elevilor din Bacău

Nicio şcoală din Bacău nu respectă prevederile unei hotărâri locale care reglementează modul în care elevii şi studenţii pot folosi terenurile de sport, în afara orelor. Sunt concluziile unui reportaj video realizat de reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Bacău (AEB). Ei au verificat dacă şcolile din oraş oferă acces la terenul de sport, pază şi program afişat la avizier, aşa cum prevede o hotărâre locală din 2009.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, după renovarea terenurilor de sport din Bacău, Consiliul Local al oraşului a dat, în anul 2009, o Hotărâre care reglementează accesul şi folosirea bazelor sportive din curtea unităţilor de învăţământ preuniversitar, însă prevederile ei nu sunt respectate în totalitate de niciuna dintre cele 34 de şcoli şi licee din Bacău.

Potrivit documentului Consiliului Local, elevii şi studenţii au acces, în afara orelor de curs, pe terenurile de sport ale unităţilor şcolare, în baza legitimaţiei de elev sau student.

„Accesul la baza sportivă este permis, după terminarea orelor de curs, până la ora 21 în perioada de vară şi până la ora 18 în perioada de iarnă ”, se arată în HCL Bacău 172/2009.

Totuşi, reportajul video „Lăsaţi-ne să batem mingea!”, realizat de reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor din Bacău, arată că doar 15 din cele 34 de şcoli vizate au oferit elevilor acces, dar că niciuna nu respecta în totalitate prevederile hotărârii care mai menţionează că unităţile de învăţământ trebuie să publice la avizier programul de funcţionare a bazelor sportive.

Panou de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Bacău

„Nicio şcoală nu respectă în totalitate hotărârea, ori n-au paznic, ori nu este publicat orarul, iar în 10 şcoli ni s-a refuzat accesul. La Colegiul Economic nici nu există teren de sport, deşi documentele primăriei arată că au fost alocaţi 260.000 de lei pentru renovarea acestuia. De altfel, rezultatele sunt conform aşteptărilor noastre, dar dacă şcolile nu respectă nici măcar Hotărârile Consiliului Local date benevol, fără presiuni din partea elevilor, ce speranţe avem să ne mai cerem şi noi, elevii, drepturile”, se întreabă Vlad Popovici, preşedintele AEB.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările