Subiecte matematică BAC 2015. Ce au avut de rezolvat elevii de la profilurile Tehnologic şi Mate-Info

Subiecte matematică BAC 2015. Ce au avut de rezolvat elevii de la profilurile Tehnologic şi Mate-Info

Subiecte matematică BAC 2015

Subiecte matematică BAC 2015 sesiunea de toamnă. Examenul maturităţii a continuat astăzi probele scrise la Matematică şi Istorie, pentru cei care au picat sau nu s-au prezentat în prima sesiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 16:00. Ministerul Educaţiei a publicat pe Edu.ro barem de corectare Matematică BAC 2015 sesiunea de toamnă pentru cele patru variante de examen, în funcţie de profilul pe care l-au absolvit elevul. 
 
UPDATE 13:00: Urmăriţi, pe Adevărul LIVE, rezolvări subiecte matematică BAC 2015 sesiunea de toamnă
 
UPDATE 12:40: Profesorul Costel Chiteş, profesor matematică la Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, despre subiecte matematică BAC 2015, sesiunea de toamnă: „Nivelul de accesibilitate al subiectelor este cel aşteptat. Problema care se naşte peste vară este legată de faptul că elevii nu mai au continuitate la pregătire în cadrul şcolii. Ei nu ştiu că au posibilitatea să se mai ducă la şcoală, deşi profesorii au fost invitaţi pentru lecţii gratuite. 
 
Deci dificultatea devine mai mare pentru că rămânând singuri cu cărţile în faţă pentru a se pregăti este mai greu. Le mulţumim cadrelor didactice care au optat să-şi sacrifice timpul liber pentru pregătirea copiilor. Subiectele sunt cam de acelaşi nivel cu cel din vară”.   
 

Subiecte matematică BAC 2015 sesiunea de toamnă. Câţi elevi s-au înscris la examen

Datele Ministerului Educaţiei arată că circa 33.000 de absolvenţi de liceu au susţinut probele la Matematică sau Istorie.
 
De exemplu, în sesiunea din vară Bac 2015, la subiecte Matematică, profilul Tehnologic, elevii au primit o matrice de ordin II şi legi de compoziţie. La punctul III au primit o problemă cu limite şi o integrală. La M1, elevii au avut de explicat ce este matricea şi dacă o funcţie este matrice. De asemenea, au mai avut o problemă cu polinoame. Profesorul Chiteş a explicat atunci că nu au fost mari diferenţe între subiectele pe care le-au primit absolvenţii de la Mate-Info şi cei care au terminat specializarea Ştiinţele Naturii.
 
De asemenea, profesorul a mai spus în timpul rezolvării subiectelor la matematică BAC 2015, că acestea nu au fost făcute decât de cei „care au cam lipsit de la clasă” şi că nu au existat subiecte „capcană”.
 

Subiecte matematică BAC 2015 sesiunea de toamnă. Tehnologic


 

 
Subiecte matematică BAC 2015 sesiunea de toamnă. Astăzi, la Adevărul Live de la 12:00, profesorul de matematică Costel Chiteş de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti va rezolva în direct subiectele primite de candidaţi la proba de matematică de la a doua sesiune de Bac.
 

Subiecte BAC 2015 sesiunea de toamnă. Ce a picat la limba română

În total, 55.000 de candidaţi s-au înscris la probele scrise de la Bac 2015 Limba Română sesiunea de toamnă, care reprezintă o a doua şansă pentru absolvenţii de liceu care au picat în prima sesiune. 
 
Elevii de la profilul umanist au avut de făcut, la subiectul al doilea, un text argumentativ privind utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau ştiinţifice. La subiectul al treilea, aceştia au avut de vorbit despre relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.
 
Cei care au terminat profilul real au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor căzut” scrisă de Nicolae Labiş. La subiectul al doilea, elevii au avut de făcut un text argumentativ privind importanţa implicării în activităţi umanitare.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că luni, la prima probă scrisă din cadrul BAC 2015 sesiunea de toamnă au fost eliminaţi din examen 67 de candidaţi, iar în zece dintre centrele de examinare a trebuit să fie folosite subiectele de rezervă. 

Subiecte BAC 2015 sesiunea de toamnă. Când se afişează rezultatele

786 de absolvenţi de clasa a XII-a (86,09%) au participat, marţi, la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, din cadrul Bac 2015 sesiunea de toamnă. Nu au fost înregistrate eliminări din examen. În funcţie de limba maternă studiată, candidaţii prezenţi au susţinut proba într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, turcă, ucraineană şi slovacă.
 
BAC 2015 sesiunea de toamnă se încheie vineri cu susţinerea probei la alegere, a profilului sau a specializării. Această probă va fi susţinută de aproximativ 36.000 de absolvenţi de liceu. 
 
Pe 31 august se vor afişa rezultate BAC 2015 sesiunea de tomnă, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 1 şi 2 septembrie 2015, iar rezultate finale BAC 2015 sesiunea de toamnă se vor afişa pe data de 3 septembrie.
 
Potrivit rezultate BAC 2015 din prima sesiune, au promovat Bacalaureatul 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută). De asemenea, lista de rezultate BAC sesiunea de toamnă de anul trecut a arătat o rată de promovare de 23,78 la sută, respectiv de 22,27 la sută înainte de contestaţii. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările