Peste 2.600.000 de elevi, aşteptaţi de luni în sălile de curs. Aproape 1.800 de şcoli vor continua cursurile în sistem online

Peste 2.600.000 de elevi, aşteptaţi de luni în sălile de curs. Aproape 1.800 de şcoli vor continua cursurile în sistem online

FOTO Shutterstock

Peste 2.600.000 de elevi din peste 16.000 de unităţi de învăţământ sunt aşteptaţi de luni în sălile de curs. Ministerul Educaţiei a decis ca în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este sub 3 la mie, cursurile să se desfăşoare cu prezenţă fizică, chiar dacă procentul personalului vaccinat din şcoală este sub 60%.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Începând cu data de luni, 22 noiembrie 2021, 16.120 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate) din totalul celor 17.912 existente la nivel naţional, inclusiv unităţile conexe, vor funcţiona cu prezenţă fizică. Numărul total de elevi/preşcolari din aceste unităţi este de peste 2.600.000”, anunţă Ministerul Educaţiei.
 
Alte 1.792 de unităţi de învăţământ vor continua cursurile în sistem online.
 
Ordinul care reglementează utilizarea testelor de salivă pentru elevi şi instrucţiunile privind administrarea lor au fost publicate vineri seară, în Monitorul Oficial.  
 
Documentul prevede şi reluarea cursurilor în format fizic în toate unităţile de învăţământ din localităţi unde rata de infectare cu noul coronavirus este mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.  
 
Lista unităţilor de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate), incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului şi modul de funcţionare, poate fi consultată aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările