MEC: Numărul şcolilor care au trecut în scenariul roşu se apropie de 2.000

MEC: Numărul şcolilor care au trecut în scenariul roşu se apropie de 2.000

Tot mai multe şcoli migrează online

Datele statistice publicate marţi, 20 octombrie, de către Ministerului Educaţiei arată că 1.889 de şcoli învaţă exclusiv online, iar alte 5.031 în scenariul hibrid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul şcolilor care au trecut în sceenariul roşu este pe zi ce trece tot mai mare. Datele publicte marţi, de Ministerul Educaţiei arată că 1,889 de şcoli organizează doar curssuri online, în timp ce alte 5.301 se află în scenariul hibrid. 
 
Datele mai arată că 10.736 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
 
Dintre cele 1.889 de unităţi aflate în această situaţie, 284 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.  

604 unităţi de învăţământ din cele în scenariul roşu se află în Bucureşti. 
 
Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.
 
Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările