Manualele de sport au fost tipărite. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu manualele de Română sau de Matematică

Manualele de sport au fost tipărite. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu manualele de Română sau de Matematică

Ministrul Educaţiei Liviu Pop, FOTO Inquam Photos / George Călin

Controversatele manuale de Sport au fost tipărite şi vor ajunge la timp pe băncile elevilor de clasa a V-a, asta deşi premierul a transmis că speră că aceste manuale reprezintă o glumă. În schimb, şcolarii care intră în ciclul gimnazial nu vor avea manuale pentru materii de bază ca Matematica sau Româna. Motivul: procedura a fost întârziată din cauză că licitaţiile au fost contestate de anumite edituri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manualele de Sport vor porni spre toţi elevii de clasa a V-a din inima ţării, de la Cluj, în următoarele două săptămâni. Ei sunt primii care vor studia Educaţia Fizică după un manual, scrie TVR.

Licitaţia pentru manualele de Educaţie Fizică a fost câştigată de editura de stat „Editura Didactică şi Pedagogică“.

Potrivit aceleiaşi surse, profesorii de Sport vor fi convocaţi la inspectoratele şcolare din ţară pentru a fi instruiţi cum să predea orele de sport în baza acestor materiale didactice.

Reprezentanţii elevilor sunt însă supăraţi: nu au fost deloc consultaţi când s-a luat decizia de a avea încă o carte în ghiozdan. În schimb, părinţii aşteaptă cu interes ca şi celelalte manuale de clasa a V-a să vadă lumina tiparului. Dar multe dintre licitaţii au fost contestate, iar elevii riscă să înceapă şcoala doar cu manualul de Educaţie Fizică.

Premierul Mihai Tudose despre manualele de Educaţie FIzică: „Sunt convins că a fost o glumă“

La sfârşitul lunii trecute, premierul Mihai Tudose a comentat controversa privind introducerea manualelor pentru educaţie fizică, spunând că este convins că a fost o glumă a ministrului Educaţiei, Liviu Pop, dar dacă el reuşeşte să aducă toate manualele necesare în clase la începerea şcolii, poate să prezinte şi un „manual de colorat la sport“.

„Dacă pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe bancă, cuminţi, aşteptând elevii la şcoală, eu cred că domnul ministru Liviu Pop poate să ne prezinte şi manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze aşa ceva. La Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, ştiţi, se fac cursuri pe manuale, dar haideţi întâi să învăţăm copiii să alerge, să se mişte, să se dezvolte corespunzător şi mai puţin după manual. Adică dacă la ora de sport stăm tot în clasă cu manuale, e în regulă, nu ştiu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport. O să aprofundăm subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins că a fost o glumă”, a declarat Mihai Tudose.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările