Elevi din 150 de şcoli şi licee vor beneficia de programul „Masa caldă“. Care sunt unităţile de învăţământ vizate

Elevi din 150 de şcoli şi licee vor beneficia de programul „Masa caldă“. Care sunt unităţile de învăţământ vizate

Programul Masă caldă la şcoală a fost extins FOTO C Crângan

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede implementarea programului-pilot " Masa Caldă pentru Elevi", în 150 de unităţi de învăţământ pre-universitar. Programul constă în acordarea unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi, cu titlu gratuit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia de extindere cu 100 de noi unităţi de învăţământ are la bază efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi. Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum şi formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentaţie sănătoasă.
 
Astfel, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).
 
Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, însumând pentru anul în curs un număr total  de 65.343 de elevi. Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii lei.
 
Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: