BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică din cadrul campaniei „Adevărul te meditează şi te premiază“ 

În săptămâna 28 aprilie – 4 mai, adevarul.ro va prezenta trei lecţii video la Matematică, predate de profesori de la licee de top din Bucureşti. Astăzi, profesorul de matematică Adrian Troie, director-adjunct la Colegiul Naţional „Sf. Sava“, a prezentat un subiect de la profilul Mate-Info, la Adevărul Live, plecând de la sfaturile pentru liceeni şi cel mai des întâlnite greşeli în lucrările de la Bac.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

UPDATE: Profesorul Adrian Troie spune că elevii trebuie să citească atent toate cerinţele înainte să le rezolve, nu să le citească "pe diagonală". 

"Subiectul I are cerinţe legate de funcţii, vectori, trigonometrie, aplicaţii, ecuaţii, subiectul al II-lea se referă la materia clasei  XI-a şi algebra de la a XII-a, iar subiectul al III-lea este axat pe analiză. (...) Încercaţi să plecaţi de la premisa că există conexiuni între unele cerinţe, căutaţi-le! Punctele a şi b pot da o mână de ajutor la rezolvarea punctului c. Faţă de testele din străinătate, elevii noştri au destul timp să rezolve toate subiectele", spune Troie.

Profesorul de matematică îi mai sfătuieşte pe elevi să caute soluţiile simplede rezolvare a subiectelor, nu cele complicate. 

Profesorul a arătat la tablă cum ar trebui rezolvate exerciţii de la profilul Mate-Info, dar a dat şi exemple de cum nu trebuie rezolvate subiectele, mergând pe cele mai des întâlnite greşeli în lucrările elevilor de la Bac din anii anteriori, din 2010 până anul trecut.

Variantele şi baremele subiectelor discutate în emisiune:


Varianta Mate Info 2010

Barem Mate Info 2010

Varianta Mate Info 2011

Barem Mate Info 2011

Varianta Mate Info 2012

Barem Mate Info 2012

Varianta Mate Info 2013

Barem Mate Info 2013


Primele trei lecţii vor fi predate de profesorul de Matematică Adrian Troie, director adjunct la Colegiul Naţional „Sf. Sava" din Bucureşti şi de profesorul Costel Chiteş, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu" din Capitală.

Începând de luni, 14 aprilie, şi până la sfârşitul lunii iunie, vor fi disponibile pe platforma Bacalaureat 2014, integrată în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro, 40 de lecţii video. 

Profesori de la licee de top din Bucureşti le vor arăta elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la examen şi ce ar trebui să înveţe.

Lecţii de consiliere pentru Bac

Săptămâna trecută am avut patru lecţii video de consiliere pentru cei care se pregătesc de Bacalaureat, iar în urmă cu două săptămâni am prezentat lecţiile la Limba şi Literatura Română, predate de profesoara Iulia Pop, care le-a explicat elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la Bacalaureat, ce fel de cerinţe vor primi şi cum ar trebui abordate acestea.

De asemenea, la Adevărul Live vor fi şi lecţii video destinate pregătirii pentru toate probele orale şi pentru proba scrisă la alegere.

Meditaţii video pentru Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a VIII-a vor putea găsi în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro şapte lecţii video, de la sfârşitul lui aprilie şi până la finalul lunii mai. Două dintre acestea vor fi de pregătire teoretică pentru cele două probe (Română şi Matematică) şi cinci de consiliere, de la pregătirea psihică pentru primul examen naţional serios până la completarea corectă a fişei de înscriere la liceu şi alegerea profilului liceului.

Consiliere pentru elevi

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 vizează partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le vor spune elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!

Dorim participanţilor mult succes şi mult spor la învăţat!


Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările