Bac 2021. Probele de competenţe vor fi echivalate şi nu susţinute. Proiect al Ministerului Educaţiei

Bac 2021. Probele de competenţe vor fi echivalate şi nu susţinute. Proiect al Ministerului Educaţiei

Competenţele digitale vor fi echivalate şi anul acesta pentru absolvenţii de liceu

Un proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Educaţiei prevede ca, la bacalaureatul din acest an, probele de competenţe digitale, de comunicare în limba română, în limba maternă şi cele într-o limbă străină să fie echivalate, la fel ca anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerea îi vizează pe elevii de liceu care termină studiile în anul şcolar 2020-2021. Ulterior promovării ordonanţei de urgenţă, ministerul trebuie să elaboreze, în termen de 15 zile, o metodologie  care să prevadă cum se va face echivalarea.  
 
Măsura echivalării a fost adoptată şi anul trecut pentru elevii care au terminat liceul, de către fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie. 
 
Anul trecut, de exemplu, competenţele digitale s-au echivallat pe baza unui punctaj rezultat din media aritmetică a mediilor anuale obbţinute de elev la disciplina tehnologia informaţiei, în clasele a IX-a şi a X-a. 
Nivelul “utilizator începător” a fost acordat pentru media cuprinsă între 5 şi 5,99; nivelul “utilizator de nivel mediu” pentru media cuprinsă între 6 şi 6,99; nivelul “utilizator avansat” pentru media cuprinsă între 7 şi 8,49; nivelul “utilizator experimentat” pentru media cuprinsă între 8,50 şi 10.
 
În certificatul de atestare a competenţelor digitale a fost scrisă la rubrica “punctaj” media aritmetică pe baza căreia a fost acordat nivelul de competenţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările