Bacalaureat 2015 - subiecte la Română. Începe săptămâna de foc a Bacalaureatului. Lecţii video pe adevarul.ro despre cum se rezolvă modele de subiecte la Română

Adevărul te mediteză pentru Capacitate: profesoara Ecaterina Stanca a explicat modelele de subiecte la Limba Română 

Bac 2015. Luni, absolvenţii clasei a XII-a intră în săptămâna de foc a Bacalaureatului, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Pentru a-i ajuta pe candidaţi, adevarul.ro a realizat o serie de lecţii video despre cum se rezolvă subiecte de examen, predate de profesori de la licee de top.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul campaniei "Adevărul te meditează pentru Bac 2015", profesoara Ecaterina Stanca de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" şi profesoara Iulia Pop de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti au predat câte o lecţie video pentru elevii care susţin anul acesta examenul de Bacalaureat 2015. Astfel, profesoara Ecaterina Stanca le-a arătat absovenţilor de profil Uman cum se rezolvă subiectele de la Uman, iar profesoara Iulia Pop le-a demonstrat elevilor cum se rezolvă subiectele la Real.

Luni, elevii vor susţine proba la Limba şi Literatura Română, care începe la 9:00 dimineaţa şi se termină la 12:00. Ei trebuie să fie în sălile de examen cu aproximativ o oră înainte să înceapă examenul şi au voie să părăsească sala de examn cel mai devreme la o oră şi jumătate după începerea probei.

Adevarul.ro vă va ţine la curent luni cu toate informaţiile legate de examen. De la ora 11:00, la Adevărul Live, profesoara Ecaterina Stanca de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală va rezolva în direct subiectele de examen primite de elevi la proba de Limba Română. De asemenea, şi psihologul Mihai Copăceanu va fi prezent în studioul Adevărul Live cu sfaturi pentru elevii care susţin examenul de Bacalaureat.

Calendar Bac 2015

  • 29 iunie, luni – proba la Limba Română
  • 30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă
  • 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie
  • 3 iulie, vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
  • 7 iulie, marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16.00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00
  • 8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor
  • 10 iulie, vineri - afişarea rezultatelor finale

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: