ADMITERE LICEU 2014 Ultima zi în care se mai pot completa fişele de înscriere la liceu. Prima repartizare computerizată, publicată pe EDU.RO pe 16 iulie

ADMITERE LICEU 2014 Ultima zi în care se mai pot completa fişele de înscriere la liceu. Prima repartizare computerizată, publicată pe EDU.RO pe 16 iulie

Pe 15 iulie are loc repartizarea computerizată la liceu    FOTO: Adevărul

Marţi este ultima zi în care se mai pot completa fişede de înscriere pentru admiterea la liceu de anul acesta. În urma rezultatelor de la Evaluarea Naţională 2014 publicate de Ministerul Educaţiei, peste 71% din elevi au luat medii peste 5 la examenul de Capacitate 2014. Rezultatele repartizării computerizate, publicate pe EDU.RO pe 16 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părinţii trebuie să fie atenţi atunci când completează fişa de opţiuni să treacă mai multe licee în funcţie de media de admitere a copilului şi luând în calcul mediile de admitere de la licee din ultimii ani. Notele mai mici de la Evaluarea Naţională, dar şi ponderea mai mare a examenului la admiterea la liceu vor genera medii scăzute anul acesta, inclusiv la colegiile de top.

„Se completează media la evaluarea naţională, admiterea şi, dacă este cazul, media de la limba mdodernă. Respectiva fişă conţine un număr de peste 200 de opţiuni. Se începe de la opţiunea numărul 1. Opţiunea 1 este prima dorinţă a elevului. Trebuie avut grijă la codul liceului. Trebuie să fie atenţi - foarte important este profilul - uman, mate-info. Există un cod pentru fiecare profil", a explicat Steluţa Vlad, directoarea Şcolii Gimnaziale "Ion Heliade Rădulescu" din Capitală în cadrul unei emisiuni de Adevărul Live unde a explicat cum trebuie completată fişa de admitere la liceu. 

„Trebuie ca opţiunile să fie realiste şi suficiente, astfel încât elevul să nu rămână pe afară. Trebuie completate lizibil, ca să nu existe posibilităţi de confundare. Trebuie să fie atenţi cu numerotarea, orizontală. Fişa trebuie semnată pe faţă-verso de diriginte, elev şi părinte", a explicat directoarea Şcolii Nr. 11. Ea consideră că „trebuie făcut un număr mare de opţiuni", după ce anul trecut au fost medii mari, de la 9 la 10, şi s-a intrat la unele licee cu 9,94. 

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:

  • 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
  • 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
  • 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
  • 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
  • 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
  • 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
  • 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)

Părinţii pot vedea cu ajutorul celor două aplicaţii dezvoltate de admitereliceu.ro la ce liceu au şanse copiii lor şi unde se află liceee dorite în topul colegiilor pe baza ultimelor medii de admitere de anul trecut.

ACCESATI AICI APLICAŢIA PRIN CARE PUTEŢI VEDEA LA CE LICEU POATE FI REPARTIZAT COPILUL DUMNEAVOASTRĂ!


VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Au început înscrierile. Cum se completează fişa de înscriere la liceele dorite

ADMITERE LICEU 2014 Medii mai mici de admitere, şi la liceele de top, după rezultatele de la Evaluarea Naţională

ADMITERE LICEU 2014 Medii mai mici de admitere, şi la liceele de top, după rezultatele de la Evaluarea Naţională

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: